bty

Președintele Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a anunțat luni, într-o conferință de presă, că PNL și-a desemnat candidații la alegerile locale în circa 90 la sută dintre unitățile administrativ-teritoriale ale județului. În această perioadă, formațiunea politică realizează un sondaj pentru stabilirea candidatului pentru Primăria Bistrița.

”Avem, până în momentul de față, candidați în circa 90% dintre unitățile administrativ-teritoriale. Nu toți candidații au trecut prin procedura statutară, de propunere de către birourile locale, certificare de către CCL-uri (n.r. – comitetele de coordonare locală), avizul Biroului Politic Județean și votul final în Comitetul Județean de Coordonare, dar aceasta este o formalitate. În ceea ce privește Primăria Bistrița, în aceste zile se realizează un sondaj de opinie. Așteptăm finalizarea lui și clarificarea situației și în ceea ce privește candidatura pentru Bistrița”, a declarat Ioan Turc.

Președintele PNL Bistrița-Năsăud mai afirmă că în orașele Năsăud și Sângeroz-Băi situația candidaților liberali e clară, iar pentru Beclean încă se poartă discuții.

”La Năsăud este în pole position viceprimarul Dorin Vlașin, un om tânăr, eficient, în care eu am mare încredere că poate câștiga alegerile. La Beclean suntem în discuții, nu aș vrea să dau nume în acest moment. (…) La Sângeorz-Băi nu vorbim de o competiție. Acolo este un război, o luptă asimetrică între primarul Traian Ogâgău, care are proiecte de circa 50 de milioane de euro, și turistul Daniel Suciu, care s-ar retrage pentru o vreme la apă sărată. Cu siguranță o să meargă în continuare ca și turist”, a mai precizat Turc.

Pentru Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, PNL îl susține pe secretarul general al partidului, consilierul județean Ovidiu Florean.

Întrebat ce părere are despre o posibilă alianță a partidelor de dreapta, Ioan Turc a spus că susține o astfel de idee, însă mai întâi fiecare formațiune politică trebuie să își stabilească candidații și abia apoi se vor purta discuții pe marginea formării unei alianțe.

Prima dată trebuie să vedem cine candidează de la fiecare partid, pentru a vedea cine are cea mai mare șansă. Ulterior încep discuțiile pentru realizarea unor alianțe. Sunt perfect de acord că ele sunt necesare în condițiile în care avem un singur tur de scrutin. Ar fi ideal ca pe partea dreaptă să avem un singur candidat. Cât de realizabil este un asemenea proiect, asta e o altă poveste. Noi ne dorim acest lucru, sper să reușim să coagulăm pe partea dreaptă o forță mare”, a încheiat Turc.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here