PMP vrea lege pentru subvenţionarea antreprenoriatului absolvenţilor

114

Deputaţii Mişcării Populare au iniţiat în Parlament un proiect de lege pentru subvenţionarea antreprenoriatului absolvenţilor. Iniţiativa a fost înaintată Biroului Parlament al Camerei Deputaţilor de către preşedintele executiv al Mişcării Populare, Eugen Tomac.

Propunerea legislativă modifică şi completează Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, astfel încât tinerii în vârstă de până la 35 de ani, care intenţionează să lucreze în mod independent, să poată beneficia de subvenţionare.

„Cred că ne preocupăm prea puţin, în Parlamentul României, de tineri. Vorbim mereu de pensii, mai mult sau mai puţin speciale, însă niciodată despre cum îi putem încuraja pe tineri să pornească pe propriul drum. Iniţiativa legislativă pe care am depus-o astăzi este tocmai în sprijinul acestora. Este o măsură nouă, inspirată din practicile europene, care soluţionează în mod natural, prin auto-ocuparea absolvenţilor, problema şomajului în creştere în rândul tinerilor”, a spus Eugen Tomac. Cheltuielile generate de punerea în aplicare a acestei iniţiative legislative se vor efectua începând cu anul viitor, în limita sumelor aprobate în bugetul asigurărilor pentru şomaj cu această destinaţie, cu respectarea prevederilor Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, se arată într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here