Partidul Mișcarea Populară consideră că decizia Guvernului Ciucă de a solicita Comisiei Europene o renegociere a PNRR va decala calendarul de implementare pe o perioadă indefinită.

Pe scurt, susțin cei din PMP, există riscul ca România să rămână, în 2022, doar cu cererea de plată de aproximativ 2,9 miliarde de euro, înaintată recent.

„PMP consideră că va exista un singur efect imediat: repetarea scenariului cu fondurile europene pentru cadrul financiar 2014 – 2020. Lipsa de implicare din partea autorităţilor va duce la o absorbţie foarte slabă şi târzie a banilor de la Uniunea Europeană, cu efecte aproape de 0, în special pentru mediul de afaceri.

Pentru a implementa PNRR în beneficiul românilor, Partidul Mişcarea Populară propune pentru renegocierea PNRR trei obiective majore:

Finanţarea la o valoare corectă a proiectelor de investiţii în infrastructură. Pe fondul inflaţiei, banii prevăzuţi iniţial nu vor fi suficienţi.

Susţinerea agriculturii româneşti prin dezvoltarea sistemului de irigaţii şi a unui sistem de distribuţie, colectare şi procesare a produselor agricole.

Dezvoltarea capacităţilor de producţie de energie. Nu este suficient să extragem gazul din Marea Neagră, trebuie să şi traversăm cu ţevile Podişul Dobrogei”, transmite PMP.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.