PMP Bistrița-Năsăud: Târgul Mare al Bistriței, un „țirc“!

177

Modul de desfășurare al Târgului Mare al Bistriței a atras critici foarte dure din partea Filialei județene a Partidului Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud. Într-un comunicat de presă al Departamentului de comunicare al PMP, ediția din acest an a Târgului, cunoscut până recent sub numele de Zilele Bistriței, este asemuită cu un „mare țirc”, primarul municipiului reședință de județ fiind ironizat pentru preferințele sale în materie de evenimente.

 

Dincolo de faptul că anul acesta sărbătoarea a picat în plină criză a gunoaielor, urmărind preferințele primarului Ovidiu Crețu în materie de evenimente și manifestări, suntem tot mai siguri că a suferit grave decepții în copilărie pentru că părinții nu l-au dus la circ sau la bâlciuri cu înghițitori de săbii și scuipători de foc. De asemenea, faptul că n-a avut colecție de soldăței și posibilitatea de a urmări desene animate color, cred că și-a pus serios amprenta asupra lui. Doar așa se explică de ce, în ultima vreme, ne asaltează tot mai des cu parade stradale cu dragoni, jonglerii cu foc, toboșari, personaje de desene animate și mascote de pluș”, sunt ironiile directe la adresa edilului bistrițean, făcute de reprezentanții bistrițeni ai Mișcării Populare.

Ei mai sunt de părere că nici numeroasele schimbări de organizare și brand al zilelor orașului nu au adus un plus calitativ. „Mutarea tarabelor cu mărfuri, bere și mici în Heidenfeld poate părea o idee bună pentru unii, care nu agreează astfel de activități în centrul orașului. Dar faptul că primarul orașului a hotărât să despartă bistrițenii iubitori de folclor și grătare în aer liber, bistrițenii amatori de muzică simfonică, expoziții și lansări de carte, bistrițenii care gustă muzica ușoară, motoarele sau rock-ul, a îndepărtat sărbătoarea orașului de ceea ce ar trebui să însemne. Nu acesta trebuie să fie spiritul când vorbești despre zilele unui oraș, se mai spune în comunicatul PMP Bistriţa-Năsăud, în viziunea căruia Zilele Bistriței ar trebui să dea prilejul tuturor familiilor sau grupurilor de prieteni, cu gusturi diferite în materie de evenimente, să stea împreună în același loc, în inima orașului lor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here