Sursa foto: FACEBOOK

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost prezent, la sfârșit de săptămână, în Bistrița-Năsăud, unde a s-a întâlnit cu fermieri din zona de munte. Acesta a fost la Sângeorz Băi unde s-a desfășurat Festivalul „Sărbătoarea Străbunilor“, un eveniment care marchează ceea ce se numește, în mod popular, „alesul oilor“.


Cu acest prilej, s-a discutat și despre programe și investiții în zona montană, unde sunt esențiale susținerea sectorului agricol, valorificarea lânii de oaie, până la valorificarea resurselor forestiere și agricole.

„Ziua Muntelui, produsele locale și tradițiile ne aduc laolată.
La inițiativa domnului Emil Iugan, Fondatorului Centrului de Cercetare Silvania, ne-am adunat cu dorința de a dezbate temele privind programele de investiții și dezvoltare din zona montană.
Astfel, fiecare temă abordată de către specialiști, de la dezvoltarea și susținerea sectorului agricol, proceduri simplificate de lucru, valorificarea lânii de oaie, până la valorificarea resurselor forestiere și agricole, este un plus și un câștig pentru toți cei prezenți, în special pentru fermieri și pentru reprezentanți ai asociaților și cooperativelor din zonă.
Mulțumim pentru prezență, domnului Petre Daea, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, sunteți un real sprijin, prin proiectele de susținere, dezvoltare și de implementare, în valorificarea agriculturii din România.
Felicitări, domnule Emil Iugan, fondatorul Centrului de Cercetare Silvania, pentru implicarea d-voastră în realizarea acestor dezbateri, menite să crească și să dezvolte agricultura din județul Bistrița-Năsăud.
Sărbătoarea câmpenească ,,Ziua Muntelui”, organizată la Sângeorz-Băi, ne arată încă o dată că produsele tradiționale și obiceiurile strămoșești, sunt zestrea noastră și ne definesc ca oameni, iubitori de datini și popor“, a transmis Emil Radu Moldovan.

Citește și: Încrengăturile din consiliile de administrație ale ocoalelor silvice! Studiu de caz: OS Maieru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.