Petiţia „Nu vrem Piaţa Centrală mineralizată” a fost semnată de peste 4.600 de bistriţeni

126

Petiţia „Nu vrem Piaţa Centrală mineralizată”, iniţiată de reprezentanţii Partidului Verde, semnată de peste 4.600 de cetăţeni  care se opun tăierii arborilor din Piaţa Centrală, a fost depusă, miercuri, la Primăria Bistriţa şi la Agenţia pentru Protecţia Mediului.

 

Listele cu semnături au fost depuse miercuri la Primăria Bistriţa şi la Agenţia pentru Protecţia Mediului de către iniţiatorii protestului,Partidul Verde,Coaliţia pentru Biodiversitate,Asociaţia „Harta Verde”şi GAL Ruralis.

Iniţiatorii au vorbit într-o conferinţă de presă organizată lângă Biserica Evanghelică din municipiu despre interesele care se ascund în spatele acestui proiect dar şi despre importanţa păstrării arborilor în această zonă a oraşului.

Marius Bălan preşedintele filialei Bistriţa a Partidului Verde a  spus: ”Am dat din nou dovadă de civism. Lumea este foarte sensibilă când este vorba de spaţii verzi. Prin cele 4600 de semnături cetăţenii transmit un mesaj foarte clar tovarăşilor din primărie. tovarăşului primar să nu ne betoneze viaţa să nu ne daleze existenţa. Nu ştim dacă pe lumea cealaltă vom ajunge în loc cu verdeaţă dar până una alta avem nevoie de aceasta verdeaţă pe lumea asta”.

El a mai menţionat ”necesitatea transcrierii corecte în cartea funciară a averii oraşului după aceea vom vedea dacă ne vom înţelege sau vom recurge la organizarea unui referendum”

Coaliţia pentru Biodiversitate, Partidul verde, GAL Ruralis precum şi prof. univ.Ioan Bâca de la Facultatea de Geografie Turismului de la UBB cer oprirea proiectului şi reanalizarea lui pentru protecţia zonei de arbori din Piaţa Centrală.

 

Marius Vasilică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here