Peste 900 de lucrători din sistemul sanitar şi social din județul Bistrița-Năsăud au fost vaccinaţi anti-COVID-19 până la data de 7 ianuarie inclusiv, potrivit informațiilor comunicate de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu, a precizat că o singură persoană dintre cele peste 900 de persoane vaccinate a raportat reacții adverse, fiind vorba despre reacții minore.

Până în prezent, la nivel judeţean au fost recepţionate 1.345 de vaccinuri, stocul de doze fiind completat în funcţie de numărul de persoane care se înscriu pe platforma dedicată campaniei de vaccinare și care sunt eligibile pentru a fi vaccinate în prima etapă a campaniei.

În acelaşi timp, autoritățile fac pregătiri la centrele de vaccinare pentru demararea celei de-a doua etape, în această perioadă întocmindu-se și o statistică cu privire la persoanele eligibile. Potrivit Prefecturii Bistrița-Năsăud, datele de până acum arată că aproximativ jumătate dintre persoanele care se încadrează în etapa a doua ar fi de acord să se vaccineze.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, campania de vaccinare anti-COVID-19 a debutat în ultima zi a anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here