În ultimele 24 de ore, forțele de ordine din Bistrița-Năsăud au aplicat peste 70 de sancțiuni unor persoane pe care le-au depistat în timp ce încălcau Legea 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Oamenii legii precizează cele majoritatea abaterilor constatate au vizat nepurtarea măștii de protecție sau nerespectarea interdicției de deplasare pe timpul nopții.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, la data de 12 ianuarie, 156 de poliţişti, poliţişti locali, jandarmi sau reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control au organizat acțiuni de verificare a modului în care sunt respectate prevederile cuprinse în Legea 55/2020. 

”Au fost verificate 65 societăţi comerciale, iar reprezentanţii agenţilor economici au fost instruiţi cu privire la respectarea obligaţiilor impuse, precum şi a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus şi în special cu privire la dezinfecţia frecventă a suprafeţelor expuse şi a instituirii unor măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spaţiile comerciale. Totodată, au fost verificate peste 1.300 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acţiunilor. De asemenea, au fost oprite pentru control 123 autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricţii şi obligaţii prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2”, precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

Pentru neregulile constatate în ultimele 24 ore, au fost aplicate 71 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.000 de lei.

”Din totalul acestora, 20 sancţiuni, în valoare de 3.500 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/ libera circulaţie în intervalul orar 23.00-05.00, 46 sancţiuni, în valoare de 2.500 de lei au fost aplicate pentru nepurtarea măştii sanitare de protecţie, 3 sancţiuni cu avertisment aplicate operatorilor economice pentru organizarea de activităţi pentru care au fost instituite interdicţii sau restricţii, cât şi sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea, în valoare de 6.000 de lei”, mai arată sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here