Polițiștii de frontieră de la Borș II, alături de personalul Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și reprezentanții Protecției Consumatorului Bihor, au refuzat accesul în țară a șapte camioane încărcate cu peste 60 de tone de deșeuri. Conducătorii auto nu au fost în măsură să furnizeze documentele necesare pentru import.

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II au efectuat, în perioada 16-17.11.2023, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a şapte automarfare conduse de cetăţeni români. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilă second-hand, articole textile, metal, haine şi electrocasnice second–hand de la diferite societăţi comerciale din Germania, Elveţia şi Belgia pentru firme din România”, se precizează într-un comunicat de presă, de duminică, al Poliţiei de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi reprezentanţii Protecţiei Consumatorului Bihor, scrie news.ro.

În urma verificărilor poliţiştii de frontieră şi comisarii de la Garda de Mediu şi Protecţia Consumatorului au constatat că automarfarele erau de fapt încărcate cu 60.501 kilograme de deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.