În anul 2019, polițiștii rutieri din Bistrița-Năsăud au aplicat peste 38.000 de amenzi pentru nereguli depistate la legislația privind circulația pe drumurile publice. Cuantumul acestora depășește 2,3 milioane de euro, potrivit bilanțului de activitate pe anul trecut al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Raportul privind activitatea desfășurată în anul 2019 a fost prezentat marți de conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud. Cu acest prilej, comisarul șef Mihai-Ovidiu Lupșa, șeful instituției, a prezentat și câteva cifre din activitatea polițiștilor rutieri din Bistrița-Năsăud.

Astfel, în urma controalelor și a acțiunilor organizate pe șoselele din Bistrița-Năsăud, anul trecut au fost constatate zeci de mii de nereguli, acestea fiind sancționate cu amenzi.

În urma celor 741 de acţiuni organizate pentru combaterea cauzelor frecvent generatoare de accidente, ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 38.307 sancţiuni contravenţionale unor persoane care au încălcat legislația rutieră, în valoare totală de 11.762.600 lei. Totodată, au fost constatate 672 infracțiuni la regimul circulaţiei, iar față de 19 persoane s-au dispus  măsuri preventive pentru fapte la regimul circulației rutiere”, se arată în raportul IPJ Bistrița-Năsăud.

Anul trecut au fost suspendate și un număr total de 4074 (cu 686 mai mult decât în 2018) permise de conducere şi retrase un număr de 1306(cu 158 mai puțin decât în 2018) certificate de înmatriculare.

De asemenea, în anul 2019 au fost anulate un număr de 210 permise de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here