La finele săptămânii trecute, poliţiştii şi inspectorii Gărzii Forestiere au demarat acţiuni de control în mai multe zone din judeţ. În urma controalelor, oamenii legii au confiscat peste 24 m.c de masă lemnaosă şi au aplicat amenzi în valoare totală de 25.000 lei.

 

Potrivit unui comunicat al IPJ BN, la data de 20 octombrie a.c., polițiștii Biroului pentru combaterea delictelor silvice cu sprijinul specialiștilor din cadrul Gărzii Forestiere Bistrița-Năsăud au efectuat controale și verificări de specialitate la unități comerciale, pentru combaterea delictelor silvice.

În urma controalelor la o unitate comercială de pe raza comunei Josenii Bîrgăului, s-a constatat că în perioada 20 august – 20 octombrie a.c., a fost expediată cantitatea de 8,6 mc de material lemnos, în valoare de 4.618,2 lei, fără documentele legale de livrare și fără a fi înregistrate expedițiile în evidențele societății„, precizează sursa citată.

Astfel au fost aplicate două sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010, în valoare de 5.000 lei şi totodată s-a confiscat contravaloarea materialului lemnos expediat ilegal.

 

De asemenea, la data de 21 octombrie a.c., polițiștii Biroului pentru combaterea delictelor silvice împreună cu polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud și cei ai Serviciului de Acțiuni Speciale au acționat pentru combaterea delictelor silvice.

Cu ocazia acestei acțiuni au fost constatate două infracțiuni la regimul rutier și au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 25.600 lei, din care 6 conform Legii 171/2010 – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 13.000 lei„, precizează IPJ BN.

A fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 7,55 mc de material lemnos.

 

La data de 21 octombrie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat în trafic un bărbat, din Năsăud, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 1,5 mc de material lemnos, fără documente de proveniență legală.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

 

La aceeași dată, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat în trafic o autoutilitară, care transporta cantitatea de 3,95 mc de material lemnos, fără documente de proveniență legală.

Polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.000 lei, iar materialul lemnos, în valoare de 700 lei a fost ridicat în vederea confiscării.

 

Tot pe 21 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean, au identificat în trafic un tânăr, din Chiuza, în timp ce transporta cu un tractor, cantitatea de 2,5 mc de material lemnos, fără documente legale.

Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here