În weekend, polițiștii, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19. La nivel județean, 472 de polițiștii, alături de polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020. Totodată, în același context au participat, în sistem integrat, 196 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2 în cadrul unui număr de 37 de acțiuni punctuale organizate în tot județul.  

Au fost verificate aproape 4.400 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acțiunilor. Totodată, reprezentanţii agenților economici au fost instruiți cu privire la respectarea obligațiilor impuse, precum și a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus și în special cu privire la dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse și a instituirii unor măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale fiind verificate 302 societăți comerciale.

De asemenea, au fost oprite pentru control 343 autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricții și obligații prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Pentru neregulile constatate în weekend, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 250 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 37.500 de lei.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here