Peste 8.000 de persoane au fost verificate de polițiști în ultimele 24 de ore, în cadrul filtrelor amplasate la intrarea/ieșirea din municipiul Bistrița și localităților componente, dar și în cadrul acțiunilor punctuale organizate, fiind constatate peste 130 de încălcări ale normelor legale. 

În ultimele 24 de ore, în zonele carantinate, polițiștii, împreună cu jandarmi și polițiști locali, au acționat în sistem integrat, atât în cele 7 filtre amplasate la intrarea în/ieșirea din localitățile carantinate, cât și prin verificări și controale în interiorul acestora, pentru a ne asigura că bistrițenii respectă toate măsurile de protecție impuse.

De asemenea, au fost organizate și desfășurate alte 17 acțiuni punctuale, în sistem integrat, împreună cu Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, polițiști locali și reprezentanţi ai altor instituții cu atribuții de control, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, din mediul urban şi rural, mijloacele de transport în comun, pieţele și marile magazine.

Astfel, au fost verificate 194 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate, în 166 de locații, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. De asemenea, 159 de autovehicule au fost oprite pentru control și verificate, dintre care 40 de mijloace de transport în comun.

Ca urmare a neregulilor constatate, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, poliţiştii bistrițeni și cei locali au aplicat 133 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de 33.100 de lei. Dintre acestea, 92 de  sancţiuni au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală și 41 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/liberă circulație.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here