FOTO: ARHIVA

Pădurarul de la Ocolul Silvic Dealu Negru care a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a delapidat în realitate 13,5 metri cubi de material lemnos din gestiune, lemn pe care ulterior l-a vândut, potrivit lui Rareș Moga, șeful Ocolului Silvic Dealul Negru.

Nu este vorba de 13.564 de metri cubi, ci de 13,5, cantitate care încape în două căruțe. Nu e normal să apară cifra asta.  Am sunat și la Parchet și le-am comunicat că nu au publicat date corecte. Au pus punct în loc de virgulă„, a declarat pentru Gazeta de Bistrița, Rareș Moga.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Dealu Negru a fost trimis în judecată de către procurorii bistriţeni, pentru fals intelectual și delapidare, după ce a vândut fără drept peste 13.500 de metri cubi de lemn altor trei persoane, și ele inculpate în același dosar.

Pădurarul este acuzat de delapidare şi fals intelectual, după ce, în luna octombrie a anului 2018, şi-a însuşit fără drept din gestiunea sa cantitatea de 13.564 metri cubi material lemnos, pe care a remis-o altor trei bărbați în schimbul unor sume de bani, împreună cu documente, respectiv avize de însoțire, întocmite în fals.

Cei care au cumpărat lemnul au prezentat ulterior avizele de însoțire false organelor de poliţie, atunci când transporturile de lemn au fost controlate. Cei trei bărbați sunt și ei inculpați în același dosar, ei fiind acuzați de uz de fals și complicitate la delapidare.

Ocolul Silvic Dealu Negru gestionează fond forestier din cadrul Munţilor Călimani. 

1 COMENTARIU

  1. Probabil nu a dat si cota parte cui trebuie că nu se ajungea in judecată. Sunt zeci de situatii similare si nu păteste nimeni nimc. Macar asta a furat cu acte, altii fura fara acte de fata cu autoritatile, dar împart prada si e ok.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here