Percheziții în 67 de locații de pe raza municipiului București, dar în Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani și Neamț sunt efectuate joi procurorii DNA Suceava în trei dosare de corupție, spălare de bani și constituire de grup infracțional organizat, informează Direcția Națională Anticorupție, într-un comunicat. 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări în trei cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, de spălare a banilor și de constituire a unui grup infracțional organizat, presupus săvârșite în perioada 2018-2020.

„În cursul zilei de 26 noiembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 67 de locații situate pe raza municipiului București și a județelor: Suceava, Bistrița – Năsăud, Botoșani, Neamț și Bacău, din care nouă sunt instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, menționează sursa citată.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție și a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Potrivit unor surse judiciare citate de Hotnews, perchezițiile au loc la reprezentanțele RAR din București și din Suceava, Bistrița-Năsăud, Botoșani și Neamț, dar și la Serviciul Județean Anticorupție Suceava, la Serviciul Permise Suceava, dar și la un atelier unde erau confecționate plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Potrivit surselor citate, este vorba despre o grupare din care ar face parte angajați de la Permise și polițiști suspectați că luau mită pentru a elibera fraudulos permise auto sau pentru înmatricularea unor mașini care nu îndeplineau condițiile legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here