Mai multe percheziţii au fost făcute la şcoala din Soveja, judeţul Vrancea, la locuinţele unor elevi şi unui profesor care au terminat clasa a VIII-a, existând suspiciunea că dirigintele clasei ar fi modificat mai multe note într-un catalog dublu pentru ca elevii să intre la licee mai bune.

Potrivit primarului comunei Soveja, Costică Ciolan, descinderile au avut loc luni la locuinţele a 13 copii din comună şi la şcoala generală pe care au absolvit-o aceştia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform sursei citate, de la părinţii celor 13 copii anchetatorii au ridicat carnetele de note, iar de la şcoală au luat catalogul, foi matricole şi alte documente ale elevilor, existând suspiciunea că dirigintele clasei a VIII-ar fi mărit notele unor elevi pe care le-ar fi trecuit într-un alt catalog decât cel oficial pentru ca mediile obţinute să le permită copiilor să intre la licee mai bune.

„Au fost percheziţii, o echipă condusă de un procuror şi poliţişti au făcut controale la şcoală şi la casele a 13 sau 14 elevi de clasa a VIII-a, de unde le-au cerut părinţilor carnetele de note, s-au mai luat cataloage, foi matricole, a rămas să cerceteze cauza întrucât există o plângere conform căreia diriginta ar fi trecut într-un alt catalog note mai mari pentru ca elevii să ajungă la licee mai bune. Nu ştiu cine este autorul plângerii, eu cred însă că e o greşeală. Greşeala dirigintei este în opinia mea că nu a anunţat conducerea şcolii că a schimbat catalogul în care spune că ar fi fost nişte greşeli, ar fi fost note şterse. Rămâne să stabilească anchetatorii cum au stat lucrurile”, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX primarul din Soveja, Costică Ciolan.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, faptele ar fi fost comise în această vară, iar mediile au fost mărite pentru a-i avantaja pe copii la examenul naţional de evaluare astfel încât să obţină un loc mai bun în liceele din Vrancea.

Anchetatorii ar fi descoperit dublura unui catalog de la clasa a VIII-a care ar conţine medii modificate, iar poliţiştii au ridicat şi mai multe carnete de note pentru a le confrunta cu datele din catalog. Acţiunea se derulează sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea şi a lucrătorilor de la Direcţia Generală Anticorupţie-Vrancea.

Sursa:Mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.