Percheziții în Bistrița-Năsăud și alte 10 județe, pe evaziune fiscală

819

Poliţiştii din Mureş au efectuat 87 de percheziții, în 11 județe, printre care și Bistrița-Năsăud, la sediile unor firme și la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat este de peste 2.000.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al IPJ Mureș, la data de 18 octombrie, poliţiştii mureșeni, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au efectuat 87 de percheziții, în județele Mureş, Alba, Argeş, Arad, Bistriţa-Năsăud, Bacău, Cluj, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi şi Neamţ, într-un dosar de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate de oamenii legii au rezultat indicii că, în perioada 2016 –2018, reprezentanţii unei firme din Mureş, având ca obiect de activitate servicii de pază, ar fi stabilit o serie de relaţii comerciale fictive, cu 12 societăţi comerciale bănuite a avea un comportament de tip firmă fantomă. Aceștia sunt bănuiți că ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale, prin care bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 2.000.000 de lei.

La percheziţii participă și poliţişti din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Mureş şi ai inspectoratelor de poliţie judeţene Alba, Argeş, Arad, Bistriţa-Năsăud, Bacău, Cluj, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi şi Neamţ, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi jandarmi.

Potrivit sursei citate au fost puse în executare 16 mandate de aducere.

2 COMENTARII

  1. Auto sesizare.Mai exista o firma care a facut o factura de 20,000 euro fictiva penteu paza de o luna de zile,care nu a efectuato nici o data.Exista o hotarare judecatoreasca definitiva si acte care dovedesc clar prin care se arata ca au incasat bani si nu au efectuat paza. tel 0729123945

  2. Vreti sa nu mai fie ” evaziune fiscala ” ? Confiscati-i societatea celui gasit ca eludeaza fiscul si pe el bagati-l ca puscarie cel putin 10 ani de zile si cand „iese afara ” sa nu mai aiba dreptul sa fie „patron ” decat numai muncitor necalificat … la ” altii ” . Ma… „frica pazeste via ” … nu numarul de paznici si nici dotarea acestora cu tot felul de „scule ” de … ” lovire, taiere, impungere si … alte asemenea pudareli financiar-fiscale ” ( in sens figurativ ) si care sunt lipsite de orice eficientza .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here