Percheziții în Bistrița-Năsăud, Iași și Neamț, într-un dosar de evaziune fiscală! Prejudiciul depășește câteva sute de mii de lei

407

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud au efectuat, zilele trecute, 4 percheziții pe raza județelor Bistrița-Năsăud, Iași și Neamț, într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu adus statului de peste 320.000 lei.

Două persoane au fost reținute pentru infracțiunile de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală. Una din cele două a fost pusă sub control judiciar de procurori.

 

Polițiștii bistrițeni au efectuat, miercuri, patru percheziții domiciliare pe raza a județelor Bistrița-Năsăud, ași și Neamț, în cadrul unui dosar penal de evaziune fiscală.

Potrivit IPJ BN, cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate diferite înscrisuri și totodată, au fost indisponibilizate mai multe laptopuri și telefoane mobile.

Din cercetările efectuate în cauză, a rezultat faptul că, în perioada anilor 2014-2015, un bărbat, de 31 ani, din județul Neamț a pus la dispoziția altei persoane facturi cu caracter fictiv, care reprezintă operațiuni nereale, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului, în valoare de 308.986 lei.

„La data de 23 mai a.c., față de bărbatul de 31 ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală. Ulterior, acesta a fost prezentat parchetului competent, care a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile”, informează IPJ BN.

De asemenea, ieri, 24 mai a.c., în urma extinderii investigațiilor, s-a stabilit că, în perioada octombrie 2016 – martie 2017, un tânăr de 21 ani, din județul Iași, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi înregistrat operațiuni nereale în contabilitatea firmei, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului, în valoare de 10.712 lei.

Acesta a fost reținut pentru 24 ore, pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală, urmând a fi prezentat parchetului, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările, în vederea documentării întregii activități infracționale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud, al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, respectiv al celor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here