Penticostalii au ajuns la un consens cu Creţu şi transformă un punct termic de pe Independenţei în biserică

564

Comunitatea Cultului Penticostal a ajuns într-un final la un consens cu Primăria Bistriţa şi se apucă de amenajarea un locaş de cult, într-un punct termic de pe strada Independenţei. Biserica lui Dumnezeu Nouapostolică se judecă cu Primăria Bistriţa din 2013, de la un an de la achiziţionarea punctului termic, după ce municipalitatea a refuzat să dea autorizaţiile necesare construcţiei.

 

Primăria Bistriţa a reuşit să câştige în instanţă 26 din cele 32 de puncte termice existente în oraş. Municipalitatea a susţinut că punctele termice au fost ale statului (mai exact ale Primăriei Bistriţa), care le-a concesionat către regia de termoficare a oraşului, Proditerm. După Revoluţie, foarte mulţi bistriţeni s-au debranşat de la sistemul centralizat de încălzire, firma intrând în faliment şi acumulând datorii uriaşe. Lichidatorul Ultralex s-a apucat să valorifice aceste puncte termice folosite de Proditerm, pentru achitarea datoriilor.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistriţa.

Andreea Moldovan

3 COMENTARII

  1. Pai decat fagadau privat , unde toti betzivanii municipiului sa-si faca veacul , mai bine o biserica . Cel putin neoprotestantii, n-au clopot si nu-si scot difuzoarele in geamuri duminica sa tulbure linistea publica al celor din zona ( ca desi sunt crestiti, nu toti sunt ordodocsi ) .

    • Cetățean de bine, pe naiba. Ești doar un pocăit cu nasul pe sus. Penticostalii sunt destul de bogați (lacomi din cale afară) ca să-și facă biserică. Nu e corect să o facă într-o clădire care aparține întregului oraș. Același lucru e valabil și pentru ortodocși. Cui îi trebuie biserică, să scoată banii din buzunar, nu să transforme clădiri ale orașului în biserici.

  2. 3chiar asa, punctul termic este al tuturor bistritenilor, iar pocaiti trateaza totul de psrca ar fi al lor. Pe bani lor sa si faca cevor la fel si celelalte culte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here