În pensii speciale să ne duelăm… pe Facebook! Ce îi transmite Stelian Dolha primarului Romeo Florian

285

După ce deputatul PMP Ionuț Simionca a anunțat că va înainta o propunere legislativă cu privire la pensiile speciale pe care ar trebui să le primească aleșii locali, respectiv primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de consilii județene, primarul social-democrat al comunei Lechința, Romeo Florian, a reacționat dur pe Facebook, atât la adresa deputatului PMP, cât și la adresa a doi foști parlamentari liberali bistrițeni: ex-deputatul Stelian Dolha și senatorul Dorin Dobra.

Stelian Dolha nu i-a rămas dator primarului de Lechința și i-a transmis că în 20 de ani, atunci când va trebui el să se pensioneze, „tot se va găsi o majoritate în Parlament să abroge pensiile astea speciale pentru foști parlamentari, dacă nu din responsabilitate, atunci măcar sub amenințarea că va crăpa sistemul public de pensii cu atâtea «speciale» de plătit„.

 

 

Romeo Florian, primarul comunei Lechința și totodată secretar executiv al PSD Bistrița-Năsăud, i-a cerut deputatului PMP să demisioneze cu o zi mai repede ca mandatul său de parlamentar să ajungă la final, astfel încât să nu mai primească pensia specială la care au dreptul cei care au avut cel puțin un mandat în Parlamentul României. Totodată, primarul Florian i-a luat în colimator și pe alți doi foști  parlamentari bistrițeni ai PNL, Stelian Dolha și Dorin Dobra.

romeo florian

Domnule deputat al PMP,vă întreb în calitate de președinte al Asociației Comunelor din România,Filiala Bistrița-Năsăud: chiar credeți dumneavoastră că ,,alba-neagra” pe care dumneavoastră încercați să o faceți, cineva o crede?

Vă rog public, mâine să declarați că veți demisiona din Parlamentul României cu o zi înainte de finalul mandatului de deputat. Nu de alta,dar să nu dispuneți de o pensie nesimțită. Noi primarii din județul nostru știm că sunteți un accident electoral, la fel ca și o altă colegă (n. r. – Cristina Iurișniți – deputat USR), deputat de Bistrița-Năsăud.

Din păcate domnule deputat ar fi trebuit să vorbiți cu primarii care au ieșit în pensie, și care la baza profesiei au și studii superioare. Nu cred că e cazul dumneavoastră, ori poate mă înșel. Dacă mă înșel, îmi cer scuze: nu se vede. Ce vină au primarii că nu au salarii, ci indemnizații? Ce vină au primarii, că BOC, BĂSESCU, i-au penalizat cu 25%? 

Ar fi multe de zis, dar nu mai pierd vremea. Dacă ești așa sfătos declară public, că demisionezi cu o zi înainte de a-ți termina mandatul. Apropo, au mai uitat unii, Dolha,Dobra… Sunt cu pensia în brațe… e constituțional”, a scris pe contul său de Facebook primarul Romeo Florian.

Fostul deputat liberal de Bistrița-Năsăud Stelian Dolha nu i-a rămas dator edilului social democrat al comunei Lechința și i-a răspuns, tot pe Facebook.

Am înțeles că Romeo Florian moare de grija pensiei mele, constituționale sau nu, aceea pe care o s-o încasez peste vreo două decenii.

Și ca să-i risipesc temerea care nu-l lasă să doarmă și-l face să scrie pe Facebook pe la miezul nopții, îi transmit că în 20 de ani tot se va găsi o majoritate în Parlament să abroge pensiile astea speciale pentru foști parlamentari. Dacă nu din responsabilitate, atunci măcar sub amenințarea că va crăpa sistemul public de pensii cu atâtea ”speciale” de plătit. Sigur că asta nu se va întâmpla dacă PSD-ul lui mult iubit pe care-l conduce ca și secretar general de județ și care cu mișcarea asta a încercat să ne bage pe toți în aceeași oală, supraviețuiește la putere și peste două decenii. 
În rest, Romeo poate dormi liniștit, nici nu-mi trece prin cap să fac cerere pentru pensia asta specială la Camera Deputaților. Și cu forța nu ți-o acordă nimeni. Și dacă jinduiește atât de mult să aibă o pensie pentru care trag 16 oameni o viață întreagă sunt convins că găsește PSD-ul o soluție și pentru el„, a scris Stelian Dolha.

2 COMENTARII

  1. N-ar trebui sub nici o forma sa existe salarii si pensii ” speciale ” ci efectiv NORMALE , dupa importantza sociala a muncii prestate , calificarea , experientza si competenta profesionala a celui care incadreaza aceste posturi , iar pensiile precum si toate celelalte „avantaje ” aferente pensiilor, trebuie sa fie exclusiv dupa CONTRIBUTIA AVUTA .
    Actualmente prin Casele Judtene de Pensii unde , cei cu pensiile mici care nu prea au contribuit la fondurile de pensii ori au contribuit foarte nesemnificativ de fapt , ei sunt beneficiarii celor mai multe bilete de odihna si tratament gratis… suportate din banii publici , dupa actuala lege de tip comunist si nicidecum calculata dupa nivelul la care beneficiarii au contribuit pe timpul cat au fost ” activi ” .
    Deja s-a ajuns ca deja cei care au contribuit foarte putin, „sar la gatul ” angajatilor de la Casele de Pensii, solicitandu-si ” dreptul ” ( cica ) sa aiba el un bilet gratis … si mai ales unde ” vor muschii lui ” , in timp ce aceia care au ” salariile mari ” si care in baza contributiilor aferente au si ” pensiile mari ” … ( potrivit muncii prestate si contributiilor depuse la stat ) trebuie sa-si plateasca biletul cu 50% din cata pensie contine Cuponul de pensie ( si nu numai ) , sau de multe ori… integral , ceea ce nu mi se pare deloc firesc , normal si legal !
    Pana nici pe vremea comunistilor nu se intampla acest lucru … si prea am senzatia ca este obligatoriu sa-i tinem in spate pe toti cei care in viata lor n-au facut si nici n-au contribuit la fondul de pensii cu aproape … NIMIC , ori foarte nesemnificativ .
    INTREB STATUL ROMAN … DE CE ? Asa doar ca ” IE MULTI SI VOTEAZA ” ?!!! Cand se va schimba aceasta mentalitate prost gandita si cand vor fi respectati cei care cu adevarat muncesc si la fel si contribuie la aceste fonduri ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here