Pe 10 august, Bistrița Civică îi cheamă pe bistrițeni la protest: România nu trebuie să fie captiva corupților, incompetenților și interlopilor!

344

Asociația Bistrița Civică îi cheamă pe bistrițeni, sâmbătă 10 august, în Piața Petru Rareș pentru a marca un an de la protestele reprimate violent de jandarmi în București. Membrii asociației bistrițene spun că nu mai sunt dispuși să accepte nepotismul și cer depolitizarea instituțiilor publice.

Chemarea la miting a fost lansată pe pagina de Facebook a Asociației Bistrița Civică condusă de Adrian Florin Chereji.

Acum începem reconstrucția României! Curățenie generală în instituțiile statului! Afară cu corupții, afară cu incompetenții, afară cu angajații pe criterii de carnet de partid sau pile-relații!„, scriu activiștii asociației bistrițene.

Potrivit acestora, tragicele evenimente de la Caracal devoalează corupția din Poliția Română, legăturile cu lumea interlopă și cu politicienii de la putere.

Rețelele infractionale trebuie destructurate. Interlopii dețin o parte din cifra de afaceri pe plan local, controlează instituții și oameni – inclusiv șefi ai Politiei cu care împart banii. Mai sunt în peisaj și politicienii corupți – ei au generat această situație„, au scris activiștii.

Reprezentanții asociației precizează că România nu trebuie să fie captiva corupților, incompetenților și interlopilor și cer pedepsirea vinovaților pentru modul în care au acționat forțele de ordine, pe 10 august 2018, cu cei care au protestat împotriva guvernului.

Anul acesta ieșim în piețele din orașele țării să spunem că așa nu se mai poate! România nu trebuie să fie captiva corupților, incompetenților și interlopilor!
Anul acesta ieșim să cerem pedepsirea vinovaților pentru modul în care au ales forțele de ordine conduse de Carmen Dan să se comporte cu românii ieșiți la protest împotriva Guvernului. A trecut aproape un an, iar ancheta dosarului 10 August nu pare să înainteze. Cei care ne-au încălcat drepturile în stradă, spărgând protestul pașnic cu gaze, pulane și tunuri cu apă își văd de treabă liniștiți, sunt încă în funcții.
Pe 10 August 2018 am văzut cum jandarmii dădeau cu gaze în toate direcțiile, indiferent că în fața lor stătea o femeie gravidă, un copil sau un vârstnic. Am văzut oameni loviți cu bastoanele și alergați pe străzile capitalei, oameni care au ajuns în spitale cu răni deschise de la armamentul folosit de jandarmi, jurnaliști atacați pentru a nu putea surprinde imaginile represiunii aplicate celor care protestau, dar am văzut și oameni care nu s-au dat bătuți și care au continuat să se opună abuzului celor care ar fi trebuit, în realitate, să-i apere, nu să-i lovească.

Sute de plângeri penale au fost depuse la Parchete, însoțite de clipuri, imagini și chiar mostre de haine îmbibate cu gaze, dar iată că nici după un an dosarul nu înaintează.

Ieșim în Piață pe 10 August să cerem pedepsirea vinovaților!

Ieșim în Piață să le arătăm că nu am uitat cum ne-au încălcat drepturile și cum ne-au umilit!
Ieșim în Piață să spunem răspicat că nu acceptăm nepotismul nici în județul Bistrița-Năsăud!
Cerem președintelui Consiliului județean să anuleze “concursul” pentru ocuparea funcției de Director adjunct la AQUABIS!
Cerem depolitizarea instituțiilor publice!„, au scris activiștii pe pagina lor de Facebook.

2 COMENTARII

 1. Mai ” Hastag”… sau cum va mai numiti, NU VA OPRESTE NIMENI SA VA MANIFESTATI ATITUDINEA NEGATIVA FATA DE REGIMUL ACTUAL, DAR :
  1/. FACETI-O LEGAL si respectati procedurile cerute de Legea manifestiilor publice ;
  2/. Asumati-va un grup organizator , de negociere si de responsabilitate a tot ceea ce se intampla acolo , care sa raspunda in fara autoritatilor publice, potrivit legilor in vigoare ;
  3/. Nu permiteti nimanui din grupul Dvs sa acopere ori sa permita infiltrarea de elemente violente , care sa va puna in situatie dificila … o stiti care … ‘;
  4/. Cooperati cu organele de fortza publica ( jandarmerie si politie ) si permiteti-le acestora sa prinda, sa retina si sa scoata afara din grupurile Dvs toti violentii si care comit acte si fapte pedepsite de lege sau efectiv va compromit aceasta manifestatie politica , civica, sau cum vreti Dvs sa-i spuneti ;
  5/. Respectati interdictiile prevazute de Legea manifestatiilor ( adunarilor ) publice si alte dispozitii legale si oganizatorice date de autoritatile care va da autorizarea de organizare si executare ( primaria , jandarmeria si politia nationala si locala ) ;
  6/. Spuneti-le celor din diaspora, ca pot veni sa participe, dar ca aici este ROMANIA si statul nostru are legile si regulile noastre locale si aici trebuie respectate asa cum sunt si cum exista si ca daca nu le respecta , NU SE BUCURA DE ABSOLUT NICI O EXCEPTIE DE LA LEGE , in raport cu polulatia care inca a mai ramas aici si isi manifesta organizat, pasnic si legal nemultumirile fata de administratia actuala .

  No priceput-ati ?!
  Sa nu credeti ca vine iar 10 august si iar comiteti tot felul de potlogarii si nereguli violente, in scopul de a destabiliza tzara, de a ” da jos prin violenta ” actualul gruvern si actuala politica de stat, care a fost votata de MAJORITATEA VOTANTILOR !
  Ca nu va place voua, este problema voastra si n-aveti decat la alegerile legal organizate, sa mergeti la vot si sa vi-l exprimati, ca nu va opreste nimeni, dar in toata lumea, MINORITATEA SE SUPUNE MAJORITATII … si cei care sunt nemultumiti in continuare, n-au decat sa plece in spatiul european, american… sau aiurea unde doreste… daca nu-i place aici, ca nu-l opreste nimeni sa ramana si sa perturbe pe cei care raman in tzara asa bine-rau cum este … si cAre accepta guvernarea si politica dusa si dictata de MAJORITATE .
  Sa n-aveti surpiza… daca nu respectati legea si comiteti iar acte cu violenta, ori nu respectati dispozitiile organelor de ordine, s-o ” luati iara pe coaja „… ca asa va fi, indiferent cine sunteti si indiferent ca la guvernare sunt ori vor fi cei de stanga ” ciuma rosie ” … sau de dreapta ” capitalisto-extremist-terorista ” , CA OAMENII LEGII DE FORTA PUBLICA … DE AIA SUNT PUSI , sa mentina ordinea asa cum ea este organizata in acest stat si oriunde altundeva aiurea .
  Si in alte tzari ” o iau pe coaja ” cei care nu respecta legea si inca … si mai si… ati vazut la TV…

  Maaa… NU SUNT FOST COMUNIST, NU SUNT ” CIUMA ROSIE „… SI NICI ” EXTREMISTO-TERORIST-CAPITALIST „… ci un simplu cetatean, care nu agreaza si nu accepta dezordinea publica si care se supune VOTULUI MAJORITAR asa cum rezulta el la alegerile legal organizate si care NU SUNT DE ACORD CU TOTI CEI CARE VOR SA SCHIMBE REGIMUL POLITIC PRIN VIOLENTZA !
  Ma io m-am saturat de magaria si prostia fostei Revolutii din 1989 … si nu mai vreau asa ceva si cred ca nici NIMENI ALTCINEVA CU SCAUN LA CAPATZANA ! Maaaa…. toti cei care la fosta Revolutie (pardon, palitura de stat ) strigau pe strada ” Oleeee…. oleeee… Ceuasescu nu mai eeee! ” … ma astazi in majoritatea lor, scormonesc si cauta pita prin containerele de gunoaie „… ! Capitalism v-a trebuit, asta aveti ! Probabil nu va place si vreti unul si mai DUR … !?

 2. Aicea cine ne bagă pe noi în seamă corupții sunt acolo !?.Trebuie mers acolo !De acolo trebuie mișcată piramida nu aicea unde este liniște și pace !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here