Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud alături de Fundaţia Inocenţi, Centrul de Educaţie Incluzivă Lacrima şi Centrul SPA Schreiner desfăşoară proiectul de tineret „Tânăr ca tine sunt şi eu”.

Acesta se desfășoară în perioada 4 – 30 iunie 2015, iar scopul este punerea în valoare a individualităţii tinerilor cu dizabilităţi pentru a-i sprijini în integrarea socială prin propriul lor exemplu pozitiv.

„Pe perioada lunii iunie 2015, timp de 4 zile (1 zi pe săptămână) tineri cu dizabilităţi din cadrul Fundaţiei Inocenţi şi a Centrului de Educaţie Incluzivă Lacrima vor participa la activităţi în apă în cadrul bazinului de înot din Centrul SPA Schreiner. Aici tinerii timp de 2 ore pe zi, vor avea posibilitatea să interacţioneze unii cu alţii şi să participe la activităţi sportive recreative alături de tineri sănătoşi”, informează Florian Constantin, directorul executiv al DJST BN.

Obiectivele proiectului sunt atragerea tinerilor cu dizabilităţi în activităţi sportiv-recreative în apă şi integrarea tinerilor cu dizabilităţi în activităţi comune cu ceilalţi tineri.

„Această acţiune desfaşurată prima dată în anul 2012 s-a bucurat de un real succes atât în rândul tinerilor participanţi, a părinţilor şi a insoţitorilor acestora, care au văzut o schimbare în atitudinea tinerilor cu dizabilităţi privind integrarea în colectivitate. Mai mult decât atât, „Tânăr ca tine sunt şi eu!” este singura acţiune de acest gen destinată tinerilor cu dizabilităţi”, mai adaugă Florian Constantin, directorul executiv al DJST BN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here