În data de 5 februarie Poliţia Braziliană a confiscat patru tone de cocaină, în portul Paranagua, marfa se afla ascunsă în interiorul unor containere de lemn, ce aveau ca destinaţie România.

 

Această captură s-a realizat cu ajutorul autorităţilor judiciare române, având legătură cu ancheta derulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate din România, în cadrul căreia au fost descoperite, în urmă cu o săptămână, 1.204 kilograme de cocaină.

Întreaga cantitate de droguri capturată, este cocaină cu o concentraţie foarte ridicată, ce urma ca înainte să fie vândută să fie prelucrată în laboratoare. Dacă această cantitate de stupefiante ar fi ajuns pe piaţa, ar fi valorat zeci de milioane de euro.

Captura de droguri din portul Paranagua este una dintre cele mai importante din Brazilia din ultimii ani, şi a fost realizată în urma unei investigaţii comune a poliţiei braziliene şi Interpol.

Charles Robert Dezero a fost arestat pe 2 februarie de Poliţia din statul Parana, fiind unul dintre cei mai mari traficanţi de droguri din Brazilia, care este suspectat că ar fi distribuit o jumătate de tonă de cocaină în curs de o lună.

 

Delia Hriţuleac

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here