Cei patru hoți care au făcut pagubă pastorului Vicențiu Deneş din Beclean s-au împăcat cu partea vătămată. Doar cetățeanul albanez Nikolin Curri a fost trimis în judecată, dar la primul termen dosarul acestuia va fi retras de pe rolul instanței. Toate datele adunate de polițişti arătau că fapta a fost planificată de Curri Berințan Pompilia Ancuța, care este soră cu nevasta unuia dintre fii lui Vicențiu Deneş. Suma de bani acceptată de Vicențiu Deneş să-i fie returnată este mult mai mare decât cea furată, dar ca să nu iasă în față a acceptat şi atât.

Pop Lucia Felica, Capră Marceluş Ştefan, Curri Nikolin şi Curri Berinţan Pompilia Ancuţa au fost eliberați din arest preventiv în urma înțelegerii cu persoana pe care au jefuit-o, pastorul Vicențiu Deneş. Rudele hoților ar fi acceptat să-i plătească beclenarului prejudiciile aduse. Pe de altă parte, un comentator al site-ului www.gazetadebistrita.ro, ne-a explicat că pastorul Vicențiu Deneş a făcut investiții de 875.000 de euro în comparație cu cifra de afaceri de 230.000 de euro pe care a avut-o în ultimii ani.

Investiții de 4 ori mai mari decât cifra de afaceri

”Acest aşa zis pastor Deneş Vicențiu are o brutărie a cărei cifră de afaceri a fost în ultimii 9 ani de 230.000 euro. În ultimii 5 ani a cumpărat terenuri în Cluj-Napoca în valoare de 75.000 euro, 2 maşini marca BMW în valoare de 65.000 euro, un spațiu comercial în Cluj-Napoca cu 135.000 euro, investiții la service-ul fiicei sale în Cluj-Napoca de aproximativ 150.000 euro, maşini pentru transportat pâine, a schimbat toate aparatele în brutăria veche şi a făcut altă brutărie care deocamdată nu este funcțională, însă s-au investit aproximativ 150.000 euro. Plus alte cheltuieli de genul maşini, case, terenuri… Cum este posibil ca o persoană cu o afacere a cărei cifră în ultimii 9 ani este de 230.000 euro să facă investiții de 575.000 euro şi să mai aibă în casă în spatele caloriferului încă 250.000 euro care i-au fost furați? Dacă matematica nu este o opinie stimatul pastor Deneş Vicențiu nu este altceva decât un mare evazor fiscal, un hoț care a furat de la stat aproape un milion de euro. A declarat că i s-au furat din casă inițial aproximativ 25.000 euro, apoi 190.000 euro, iar în momentul în care s-a decis împăcarea părților îți spun eu câți bani şi-a luat acest gunoi de om. De la sora nurorii sale nu mai puțin de 77.000 euro, de la soțul ei 45.000 euro, de la fata din Cluj 45.000 euro, iar de la băiatul din Suceava încă 77.000 euro. Faceți singur calculele. Aceşti bani bineînțeles că i-au fost dați pe sub mână, aceasta fiind una din condițiile împăcării, iar a doua condiție a fost accea ca Ancuța să nu îl denunțe pentru furtul săvârşit de fiii acestuia împreună cu ginerele lui la Cluj”, arată acel comentariu.

Tentativă de omor

”Hai să îți mai spun… Deneş Vicențiu junior (Vice) a pus la cale tentativa de omor la adresa unei doamne profesoare de la liceul Agricol Beclean, iar la Cluj cine îl cunoaşte ştie foarte bine cu ce se ocupă. Deneş Viorel este un copil de pastor care bea, fumează şi uneori mai trage câte ceva pe nas ca să fie în rând cu lumea din Cluj. Ginerele domnului pastor la rândul lui face evaziune fiscală cu service-ul din Cluj… Să mai înşir infracțiuni? Mai bine nu, că oricum organele competente nu se vor autosesiza, iar poliția Beclean este de mult cumpărată la fel ca şi stimatul domn procuror (cel puțin aşa se laudă familia Deneş). Cu ajutorul presei sper să se mai publice articole despre pastorul DENEŞ şi EVAZIUNEA FISCALĂ pe care o face şi poate poate cineva o sa vadă, nu o să se lase cumpărat şi va acționa legal împotriva acestui domn care duminică de duminică predică în casa domnului şi zi de zi merge pe drumul diavolului el însuşi fiind o ființă diabolică”, arată respectivul comentator care se semnează Marin.

Copiii se laudă, pastorul e furat

Vicenţiu Deneş este un pastor respectat din comunitatea Beclean. Copiii lui Vicenţiu Deneş s-ar fi lăudat prin Cluj-Napoca că tatăl lor are 300.000 de euro ascunşi după calorifer. Ulterior, această sumă i-ar fi fost furată de propria cumnată, Curri Berinţan Pompilia Ancuţa, şi de complicii acesteia. Ei sunt arestaţi de la sfârşitul lunii august pentru infracţiunea de furt calificat. Culmea este că Vicenţiu Deneş ar fi ajuns la o înţelegere cu rudele sale, mai ales că el nu vrea să fie cercetat de procurori pentru evaziune fiscală.

“Admite propunerea Parchetului. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor CBPA, PLF, CN, CMŞ pentru o perioadă de 30 de zile. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  23/2014  14.08.2014”, se arată în decizia Judecătoriei Beclean prin care cei patru hoți au fost arestați. După retragerea plângerii lui Vicențiu Deneş şi împăcarea părților cei patru au fost arestați. Nu contează cât au lucrat polițiştii în acest caz, statul plăteşte.

Jefuitoarea de 30 de ani

Curri Berinţan Pompilia Ancuţa are doar 30 de ani. Ea ar fi furat 300.000 de euro de la propriul cumnat.  Cu procurorii s-au înţeles la doar 160.000 de euro şi în presă a apărut doar 100.000 de lei. Ca să nu mai zicem că prima dată a fost vorba de 20.000 de euro. Suma a tot crescut, dar nu s-a ajuns la suma principală. Problema principală este cifra de afaceri a societăţii lui Deneş Vicenţiu. Este vorba despre firma Vil Deneş, care nu a avut cifră de afaceri în ultimii 13 ani 300.000 de euro. Deci vă daţi seama cum a strâns banii la ciorap acest pastor. Aşa de tare încât a pus tot profitul în ciorapi. Unul din apropiaţii acestuia ne-a spus că banii ar proveni din alte surse, fără să ne precizeze care sunt acestea. Întrebat dacă este vorba despre bani veniţi din America de la ”fraţii” de peste Ocean, acesta a negat.

Vicenţiu Deneş a închis telefonul în nas

Pe de altă parte, pastorul Vicenţiu Deneş când a fost sunat  anterior de reporterii de la Gazeta de Bistriţa pentru a fi întrebat de unde are 300.000 de euro a închis telefonul în nas reporterilor. Cu toate că acesta le-a spus prietenilor că vrea să dea declaraţii presei după ce s-a împăcat cu părţile, nu a vrut să vorbească despre asemenea sume. Mai ales având în vedere că are contracte cu statul, Vicenţiu Deneş ar putea fi controlat de ANAF. O să revenim cu mai multe detalii despre contractele societăţii Vil Deneş cu DGASPC BN, dar şi cu alte instituţii ale statului. Din câte am observat, maşina societăţii Vil Deneş a fost fotografiată în preajma Spitalului Oncologic din Cluj-Napoca. Suntem curioşi dacă inspectorii bistriţeni vor fi blânzi cu acesta. Mai ales că 300.000 de euro nu îi scoţi aşa, din neant…

nikolin curri 2

1 COMENTARIU

  1. nu este foarte greu de verificat ca denes nu este cine pretinde a fi… pastor mincinos iti vine randul cat de curand ca din cate vad a inceput curatarea gunoaielor si cand prietenasii tai corupti nu or sa te mai acopere va fi vai si amar de tine /

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.