Lucrările la pasajul pietonal subteran din zona Pieței Decebal continuă în interior, potrivit primarului municipiului Bistrița, Ioan Turc.

Pasajul subteran pietonal din Decebal este mai aproape de finalizare, a anunțat primarul Ioan Turc.

Potrivit edilului bistrițean, momentan se realizează finisajele în interiorul pasajului – placări pereți și tavane cu plăci HPL (high pressure laminate), montare pardoseli, placaje scări, instalații electrice interioare.

Totodată, se lucrează la montarea structurii metalice pentru lift.

Investiția face parte din proiectul cu bani europeni „Reconfigurarea axei de transport public pe traseul str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului”.

1 COMENTARIU

  1. Pasajul pietonal subteran din din bulevardul Decebal face parte din proiectul „Reconfigurarea axei de transport str. Garii – Decebal – Andrei Muresanu – Nasaudului”, aflat în faza de executie cu fonduri europene. Primarul Ioan Turc a explicat că pasajul pietonal subteran cuprins în acest proiect a dat administrației locale cele mai mari bătăi de cap, fapt pentru care ar fi dorit eliminarea lui din proiect. Numai că la data preluării mandatului său de primar proiectul avea deja semnat contractul de executie si nu se mai puteau face modificări majore: „Nu puteam să renunț la acest pasaj pentru că valoarea lui este atât de mare încât prin regulamentul de valorificare a fondurilor europene, acest lucru nu ni s-ar fi aprobat niciodată. Am avut o discuție din punct de vedere formal pentru că am vrut să văd dacă se poate renunța, dar răspunsul a fost că nu se poate renunța la pasaj”, spunea primarul Ioan Turc într-o emisiune locală. (Vezi: https://www.youtube.com/watch?v=-oQTBlsRYXo&t=3924s) Primarul a mai menționat că finalizarea lucrărilor, la pasajul subteran va avea loc undeva în luna septembrie, iar în acest sens administrația locală făcut o eșalonare a lucrărilor, respectiv o fazare a lor, în așa fel încât toate lucrările aferente axei de transport str. Garii – Decebal – Andrei Muresanu – Nasaudului, inclusiv pasajul să poată fi decontate din bani europeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.