Judecătorii Tribunalului Bistriţa-Năsăud au respins cererea de prelungire a duratei de arest preventiv formulată de  procurorii DIICOT Bistriţa-Năsăud, în dosarul în care Dumitru Pompei şi Mihai George Marius, dar şi omul de afaceri din Dumitra, Ioan Opre, sunt acuzaţi de proxenetism, şi au decis să fie înlocuită cu măsura arestului la domiciliu.  Cererea celor doi a fost soluţionată de judecătoarea Daniella Berbecariu, acelaşi magistrat care a respins procurorilor DIICOT cererea de arestare preventivă a lui Ioan opre, zis Păcală din Dumitra, după ce acesta fuses reţinut de oamenii legii pentru 24 de ore.

Procurorii DIICOT au declarat recurs la Curtea de Apel Cluj.

 

„Respinge propunerea de prelungire a duratei măsurii preventive a arestării inculpaţilor M. G.M. şi D. P., cu 30 de zile începând cu 06.08.2014. În baza disp. art. 242 alin. 2 rap. la art. 221 Cod procedură penală: Dispune înlocuirea măsurii arestării preventive luată faţă de inculpaţii M.G. M..şi D. P. ( mandate de arestare preventivă nr. 5 şi respectiv 6 din 07.06.2014 în baza încheierii penale nr. 140/CC/07.06.2014 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, definitivă prin Încheierea penală nr. 70/CC/12.06.2014 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Cluj) cu măsura arestului la domiciliu prev. de art. 202 alin. 4 lit. d Cod procedură penală, pe o durată de 30 de zile începând cu data de 06 august 2014 şi până la 04 septembrie 2014 inclusiv.

Dispune punerea în libertate a inculpaţilor de sub efectele mandatelor de arestare preventivă sus menţionate, dacă nu sunt arestaţi în altă cauză. În baza disp. art. 221 alin. 1, 5 Cod procedură penală impune inculpaţilor obligaţia de a nu părăsi imobilul de domiciliu: fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza, putând părăsi domiciliul doar pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora.

În baza art. 221 alin. 2 Cod procedură penală pe durata arestului la domiciliu inculpaţii au următoarele obligaţii:

a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi;

b) să nu comunice direct sau indirect cu ceilalţi inculpaţi, suspecţii, martori sau alţi participanţi la comiterea infracţiunilor pentru care sunt cercetaţi în dosar nr. 3D/P/2013 al D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud.

În baza art. 221 alin. 4 Cod procedură penală atrage atenţia inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau obligaţiilor ce le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 221 alin. 8, 9 Cod procedură penală supravegherea va fi exercitată de Biroul de Supraveghere Judiciară din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

Dispune comunicarea copiei de pe prezenta încheiere autorităţii desemnate cu supravegherea inculpaţilor, organelor de poliţie în a căror circumscripţie locuiesc inculpaţii, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor şi organelor de frontieră, potrivit art. 221 alin. 8 Cod procedură penală. Potrivit art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi 01.08.2014″, este decizia luată de judecătorii Tribunalului Bistriţa-Năsăud.

 

Dumitru Pompei şi Mihai George Marius au fost arestaţi preventiv pe data de 7 iunie sub acuzaţia de trafic de droguri dar sunt implicaţi şi în dosarul în care Ioan Opre, zis Păcală, este acuzat de proxenetism şi sex cu minore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.