Sursa foto: EBS Radio


Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, un proiect de lege prin care se introduce posibilitatea de eliberare a cazierului judiciar şi în formă electronică.

„La solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în urma consemnării opţiunii în cererea-tip prevăzută la alin.(1) şi (2), certificatul de cazier judiciar se eliberează gratuit şi în formă electronică. Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată şi sunt asimilate înscrisurilor autentice. (…) În termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, prin ordin comun al ministrului afacerilor interne şi al ministrului cercetării, inovării şi digitalizării, sunt stabilite procedurile pentru eliberarea în formă electronică a cazierului judiciar”, se arată în textul proiectului de lege.

Astfel, atât depunerea cererii de eliberare a cazierului judiciar, cât și eliberarea actului, vor fi posibile în formă electronică.

„Aceste chestiuni de bun simț trebuiau făcute acum mult timp. Sunt gesturi administrative aparent simple, dar care cu siguranță pot porni un bulgăre de zăpadă al împăcării între stat și cetățeni. Un gest de normalitate pentru cei peste 2 milioane de români din țara și străinătate care nu vor mai trebui să aglomereze drumurile și secțiile de poliție. O veste bună și pentru lucrătorii din Ministerul de interne, care nu vor mai avea cozi la ghișee”, a declarat deputatul liberal George Tuță, după adoptarea proiectului de lege, scrie stiripesurse.ro.

Citește și: Un tânăr din Căianu Mic și-a bătut mama! S-a ales cu dosar penal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.