În trei zone din municipiul Bistrița ar putea fi amplasate panouri cu denumirile istorice ale oraşului. Un proiect în acest sens se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Bistrița din data de 30 iunie.

Inițiatorul acestui proiect este consilierul local UDMR Antal Attila, care este de părere că ”fluxul turiştilor străini, influenţa pozitivă a acestora asupra localităţii Bistriţa și convieţuirea paşnică a diferitelor comunităţi etnice justifică amplasarea a trei panouri de prezentare (semnalizare) în zona fostelor porți de intrare în Cetatea Bistriței Medievale: Poarta Lemnelor (zona Domus – strada Liviu Rebreanu), Poarta Spitalului (zona de intersecție dintre strada Gheorghe Șincai și strada Dogarilor) și Poarta Ungurească (zona de intersecție dintre strada Nicolae Titulescu și strada Dogarilor)”.

Astfel, potrivit inițiatorului, pe fiecare panou vor fi inscripționate denumirile pe care orașul le-a avut de-a lungul timpului: Nösa, Bistriţa, Bistritz, Beszterce. Totodată, pe spatele fiecărui panou va fi inscripționată stema medievală a orașului, precum și logo-ul – Bistrița, Poarta Transilvaniei.

Dacă proiectul va fi aprobat de Consiliul Local Bistrița, amplasarea panourilor se va face în condițiile stabilite prin autorizația de construire, fără să afecteze regimul circulației pe drumurile publice și fără să se confunde cu indicatoarele rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here