Palatul Copiilor Bistrița își va desfășura activitatea într-o nouă locație, a anunțat viceprimarul Cristian Niculae, fiind vorba despre un un imobil de pe strada Alexandru Odobescu, clădire în care până nu demult a funcționat Direcția de Venituri din cadrul Primăriei Bistrița.

”Unul dintre obiectivele mele în acest mandat a fost să punem la dispoziția Palatului Copiilor un spațiu propriu, adecvat activităților pe care le desfășoară. M-am bucurat astăzi să văd acest obiectiv atins. Palatul Copiilor a primit spațiul de pe str. Alexandru Odobescu – unde a funcționat până nu demult Direcția de Taxe și Impozite”, a anunțat Cristian Niculae.

Imobilul a fost igienizat, însă autoritățile locale intenționează să atragă fonduri europene pentru reabilitarea și modernizarea acestei clădiri de pe strada Alexandru Odobescu.

Sursa citată mai spune că un plus pentru actualul sediu al Palatului Copiilor îl reprezintă curtea exterioară care, după amenajare, va permite organizarea multor activități în aer liber.

De asemenea, în urmă cu câteva zile, Primăria Bistrița a semnat un acord cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud în vederea preluării în administrarea municipiului a Palatului Copiilor.

Pe lângă investițiile majore pe care le-am făcut în modernizarea școlilor din Bistrița, primăria susține și activitățile extra-școlare ale copiilor noștri din Centrul Județean de Excelență, Cetin (Centrul pentru Tineret) și, mai nou, Palatul Copiilor”, a mai spus Niculae

Palatul Copiilor este o instituţie de învăţământ în care se desfăşoară activităţi educative, în afara cursurilor școlare. La activităţi pot participa în mod gratuit copii de toate vârstele, de la preşcolari şi elevi din ciclul primar, până la elevi din ciclul gimnazial, profesiona sau liceal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here