Pădurar reținut pentru braconaj! În același dosar este cercetat și un italian

442

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase cercetează doi bărbați bănuiți de comiterea unor infracțiuni la regimurile armelor și munițiilor, vamal și cinegetic.

 

În perioada 8-9 august a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au acționat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor la regimurile armelor și munițiilor, vamal și cinegetic, pe raza județului nostru.

În perioada menționată au fost efectuate trei percheziții domiciliare, în localitățile Dorolea și Dumitra, ocazie cu care au fost ridicate 7 cartușe cu glonț și 5 cartușe pentru arme de vânătoare cu țevi lise, toate deținute ilegal.

De asemenea, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor o armă utilitară pentru pază, cu glonț, deținută legal de un pădurar, de 43 de ani, din Dorolea, despre care există suspiciunea că ar fi fost folosită la acțiuni de braconaj cinegetic„, precizează IPJ BN într-un comunicat.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate, de la Dumitra, polițiștii au ridicat o pușcă cu aer comprimat din categoria armelor neletale, supuse autorizării, care ar fi fost introdusă ilegal în țară de către un cetățean italian, în vârstă de 63 de ani și deținută ilegal, la domiciliu.

La data de 9 august a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore față de un bărbatul de 43 de ani, care va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și braconaj cinegetic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here