Pădurar de la Dealul Negru, ars rău la buzunar de polițiști! Vezi ce a făcut

491

Un pădurar de la Ocolul Silvic Dealul Negru a fost amendat drastic cu câteva mii de lei, de către polițiștii de la Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, după ce a expediat lemn fără documente justificative. În plus, bărbatul va trebui să plătească și contravaloarea lemnului confiscat.

 

Polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice au efectuat verificări privind gestionarea masei lemnoase, din fondul forestier al comunei Dumitrița.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii au constatat faptul că în perioada 6 iunie-20 noiembrie 2018, un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Dealu Negru ar fi expediat, fără întocmirea documentelor justificative, cantitatea de 18,5 mc material lemnos, în valoare de 3.182 lei. De asemenea, polițiștii au constatat nereguli legate de modul de întocmire al avizelor de însoțire primare de către emitent.

Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, conform  legii, în valoare de 5.000 lei. Materialul lemnos expediat fără documente justificative a fost confiscat, însă din cauză că acesta nu mai există fizic în „curtea” ocolului silvic, pădurarul va rebui să scoată bani din buzunar și pentru plata contravalorii acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here