Directorul AJOFM Bistrița-Năsăud, Otilia Râpan, este la un pas de a returna OIRPOSDRU aproape 23.000 de lei, după ce a făcut parte dintr-o echipă de implementare a unui proiect cu finanțare europeană. În luna septembrie 2017, Agenția Națională de Integritate (ANI) a declarat-o pe Otilia Râpan ca fiind în conflict de interese administrativ, iar câteva luni mai târziu a solicitat în instanță anularea deciziilor în baza cărora cei care au făcut parte din echipă și-au primit banii pentru munca prestată în implementarea proiectului.

Partea ciudată este însă alta! Atât proiectul, cât și componența echipei de implementare au primit OK-ul de la conducerea ANOFM și totul a fost în regulă și din partea celor de la OIRPOSDRU Sud-Est care au aprobat finanțarea proiectului. După ce implementarea a fost finalizată s-au trezit cei de la OIRPOSDRU Sud-Est că de fapt Otilia Râpan nu avea voie să facă parte din echipă și astfel sumele primite de șefa AJOFM BN au fost declarate neeligibile.

În luna sdeptembrie 2017, directorul executiv al AJOFM Bistrița-Năsăud, Otilia Râpan, a fostă declarată de inspectorii ANI în conflict de interese administrativ.

Potrivit unui comunicat al ANI de la acea vreme, Otilia Râpan, “în calitate de director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud, a emis o Decizie privind constituirea echipei de implementare pentru Proiectul POSDRU cu titlul «Măsuri inovative și flexibile pentru combaterea șomajului prin utilizarea informației și comunicării», echipă în cadrul căreia a deținut funcția de «agent grup țintă», obţinând astfel, în perioada aprilie 2014 – septembrie 2015, venituri în cuantum de 22.792 lei”.

„De asemenea, persoana evaluată a semnat…

Citește mai multe detalii despre acest subiect în ediția tipărită a Gazetei de Bistrița.1 COMENTARIU

  1. Pai vedeti ? Intotdeauna , NU DOAR ca greseste doar cine munceste… culmea este ca si PLATESTE ! Nu-i mai bine sa nu faci nimic si sistematic sa faci parte din LISTATRASA LA XEROX cu propunerile pentru premiere si inalta apreciere profesionala ?! ( Ca sistematic , cel putin in sectorul de stat…doar aia sunt pe aceasta lista ) .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here