Orban, despre susţinerea unui guvern de uniune condus de Tăriceanu: E o aiureală

46

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică la un post TV, întrebat dacă ar accepta un guvern de uniune condus de Călin Popescu Tăriceanu, că este o aiureală, având în vedere că acesta este „locotenentul lui Dragnea”, iar ALDE este „un PSD mai micuţ şi mai gălăgios”.

„Este o aiureală care circulă. E o pură invenţie. Tăriceanu e un fel de Dragnea, ba chiar locotenentul lui Dragnea, care ţine în viaţă această putere toxică pentru România şi faptul că PNL ar putea susţine o astfel de guvernare e o minciună sfruntată. ALDE, care e tot un fel de PSD mai micuţ şi gălăgios, nu a votat niciodată împotriva PSD şi a contribuit din plin la toate rănile pe care le-a făcut”, a afirmat Ludovic Orban, duminică seară la România Tv, întrebat dacă ar accepta un guvern de uniune condus de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Chestionat dacă sunt şanse să treacă o moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, iar de la începutul lunii viitoare să avem un alt Guvernul, Orban a spus că PNL are o echipă de negociere care abordează în special aleşii din arcul Puterii, iar moţiunea va fi depusă în această sesiune parlamentară.

„Noi am desemnat o echipă de negociere. În discuţiile pe care le purtăm în special cu parlamentari din majoritatea parlamentară sau care au sprijinit Guvernul până acum, în momentul când vom fi siguri că va trece, o vom depune. Partidele de opoziţie au un singur glonte şi nu-l poate irosi trăgând spre iepuraş atunci când vine spre noi. Sigur vom depune moţiunea de cenzură în această sesiune, când momentul este potrivit. De altfel, suntem agrenaţi în mai multe acţiuni, demiterea lui Liviu Dragnea de la şefia Cdep, am început acţiunea de revocare a Avocatului Poporului. Suntem angrenaţi într-un demers extrem de serios, în care încercăm să convingem Birourile permanente ale Camerelor să ceară asistenţa pe Codurile Penale”, a explicat Ludovic Orban.

În şedinţa BEx al PNL din 29 octombrie, liberalii au decis ca parlamentarii formaţiunii să nu părăsească România în perioada 14-21 noiembrie, decizia fiind luată în contextul intenţiei de a depune în acea perioadă o moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Ulterior informaţia a fost confirmată şi de preşedintele PNL, Ludovic Orban, neprecizând însă că motivul interdicţiei ar fi vorba de o moţiune de cenzură.

Pe de altă parte, preşedintele PMP, Eugen Tomac, a anunţat, vineri, la Parlament, că va transmite în cursul zilei către PNL şi USR textul unei moţiuni de cenzură, acesta fiind de părere că nu se poate forma un nou Guvern fără PSD.

2 COMENTARII

  1. Pai… acuma… se gandeste si dumnealui la o varianta… prin care sa ajunga la ” ciolanul cu fasole ” ! Ce este „rau ” in asta, ca orice lider se partid si partiduletz s-ar gandi la asta !

  2. Pai, ar merita inca o ” experientza ” … la fel cum au facut si cu Dacian Ciolos … cand visand frumos … s-au impiedecat si au dat-o-n „bara ” spargandu-si capetele … !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here