După ce Mihai Tudose a anunţat că va demisiona din funcţia de premier, PSD caută înlocuitorul acestuia. Luni seara, Liviu Dragnea a declarat că numele noului premier va fi hotărât marţi în CEx, fără a exista liste scurte. Cu toate acestea, imediat după ce Tudose a anunţat că îşi va depune demisia, trei nume au fost vehiculate în spaţiul public: Mihai Fifor, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae. 

 

 

Potrivit stiripesurse.ro, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, marţi, că în acest moment sunt luate în considerare trei variante pentru funcția de premier. Ea susține că Șerban Nicolae, Mihai Fifor sau Ecaterina Andronescu ar putea fi premieri. 

 

„Ca varianta, poate să fie Şerban Nicolae, poate să fie Mihai Fifor, poate să fie una dintre doamne, cu excepția mea şi a Gabrielei Firea, care ne-am exprimat foarte clar că nu ne dorim această funcţie”, a spus Vasilescu.

Întrebată dacă Ecaterina Andronescu poate să fie o variantă, Lia Olguța Vasilescu a confirmat: „Poate să fie variantă”.

În ceea ce o privește, Olguța Vasilescu a explicat că ea nu-și dorește funcția de premier și a precizat că vrea să continue la Ministerul Muncii. ”Eu nu vreau, nu-mi doresc această funcţie. Nu m-am schimbat de acum 6 luni”.

Olguța Vasilescu i-a transmis viitorului premier că trebuie să țină o legătură strânsă cu partidul pentru a nu avea soarta lui Mihai Tudose și Sorin Grindeanu.

”Noul premier să ţină legătura cu partidul şi să aplice programul de guvernare”, a conchis Olguța Vasilescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.