Mai multe drumuri naționale și județene din Bistrița-Năsăud au fost blocate din cauza poleiului care s-a format în urma vremii nefavorabile care s-a abătut asupra județului. Totodată, au fost înregistrate patru accidente rutiere, dintre care unul s-a soldat cu rănirea unei persoane, după ce autoturismul în care se afla s-a răsturnat în râul Someș. Deși era cunoscut că temperaturile vor scădea brusc și vor cădea precipitații sub formă de ninsoare și sunt condiții de formare a poleiului, instituțiile abilitate din Bistrița-Năsăud nu au luat din timp măsurile necesare pentru a evita astfel de situații. Abia în această dimineață Instituția Prefectului a  intervenit pentru remedierea problemelor.  

Instituția Prefectului a solicitat, miercuri, tuturor instituțiilor abilitate, începând cu primele ore ale dimineții, să intervină pentru fluidizarea traficului și asigurarea condițiilor optime de  circulație pe drumurile naționale și județene.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud a monitorizat situația operativă din județ în urma manifestării fenomenelor meteorologice (lapovită, ninșoare, îngheț), iar situația se prezintă în felul următor:

În data de 29.03.2023, în intervalul 06.30 – 07.30, la Dispeceratul Integrat ISU SAJ Bistrița – Năsăud au fost semnalate, prin numărul unic de urgență unic 112, peste 30 de solicitări pentru degajarea / curățarea drumurilor naționale și județene din zona de competență, după cum urmează:

  • DN 17 C blocat în zona Dealulului Târgului din cauza poleiului și zăpezii. Au fost informați operativ responsabilii de la Secția Drumuri Naționale;
  • DJ 173 blocat pe în zona Dealului Jelnei din cauza poleiului și zăpezii. Au fost informați responsabilii de administrarea drumurilor județene;
  • DN 17 D blocat în zona Dealului Mocodului din cauza poleiului și zăpezii. Au fost informați operativ responsabilii de la Secția Drumuri Naționale;

În această dimineață, în județul Bistrița – Năsăud, au fost înregistrate patru accidente rutiere, trei dintre acestea fiind soldate doar cu pagube materiale (tamponări ușoare) în localitățile Josenii Bârgăului, Livezile și Ilva Mică, respectiv un accident rutier soldat cu rănirea unui persoane (autoturism căzut în râul Someș, între localitățile Sângeorz – Băi și Ilva Mică).

La momentul comunicarii pe DN17 zona Tihuța se acționează cu 2 auto basculante.

Pe Dealul Dumitrei de asemenea se acționează cu 2 auto basculante și o auto camionetă.

Pe 17D sunt în acțiune 2  auto basculante (un utilaj spre Ilva Mică și un utilaj spre Mocod)”, a transmis Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, într-un comunicat.

Sursă Foto: Facebook Info Trafic Bistrița-Năsăud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.