Începând cu data de 19 noiembrie 2020, ora 05:00, municipiul Bistrița intră oficial în carantină, a anunțat Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud. 

Potrivit autorităților, zona carantinată cuprinde și localitățile componente ale municipiului Bistrița: Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătinița, Unirea, Viișoara.

Ordinul cu privire la instituirea carantinei în municipiul Bistrița și localitățile aparținătoare a fost deja publicat în Monitorul Oficial, intrând astfel în vigoare. Acesta cuprinde și restricțiile impuse în această perioadă:

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud precizează că, pe durata celor 14 zile în care municipiul Bistrița se va afla în carantină, tranzitarea acestuia de către persoanele care au domiciliul în alte localități sau județe va fi permisă doar pe șoseaua de centură a orașului și va fi interzisă oprirea.

Prin urmare, atragem atenția asupra faptului că există posibilitatea formării de coloane și porțiuni aglomerate, cu atât mai mult cu cât vor exista și filtre de verificare. În consecință, recomandăm cetățenilor ca în această perioadă să opteze pentru utilizarea rutelor alternative, iar tranzitarea Bistriței să se întâmple doar în mod excepțional”, transmite CJSU Bistrița-Năsăud.

În funcție de destinație, municipiul poate fi ocolit fie prin județele învecinate, fie pe rutele Beclean – Năsăud – Bistrița (cartier Unirea) – Livezile sau Beclean – Năsăud – Ilva Mică – Strâmba – Josenii Bârgăului, ținându-se cont, bineînțeles, de alegerea unui traseu potrivit pentru tonajul autovehiculului.

Măsura carantinării Bistriței este consecința creșterii cazurilor peste pragul admis, fiind esențial să se respecte toate regulile stabilite pentru eliminarea focarului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here