Dupa un obicei ce s-a statornicit în ultimii ani „se sarbatoreste” în stilul nostru o zi pe an în care renuntam sa folosim autoturismul cu scopul de a-i ferici pe cei ce respira un aer din ce în ce mai poluat. Initiativa în domeniu apartine în principiu alesilor în semn de „sprijin” al ecologistilor. Un asemenea sprijin a avut loc si la Bistrita.

Primarele a tinut musai sa dea exemplu, asa ca a venit la serviciu cu… bicicleta. Si cum seful e sef, oricum si oricând, subalternii s-au dovedit ascultatori si, fara a-si dori sa fie premiati, au venit la munca fara masini. Ca doar mersul pe jos face picior frumos, indiferent de sexul stapânului piciorului. Astfel ca în ziua evenimentului cu pricina, în fata primariei pancarda „Rezervat” pe care o vedem zilnic în a fost inutila, în fata institutiei fiind doar bicicleta primarului si a unui confrate din presa.

Si uite asa, primarul a putu respira un aer curat si a avut parte de liniste… în fata primariei. Pentru ca daca si-ar fi deplasat piciorul prin alte zone ale Bistritei, s-ar fi crezut în Bucuresti – aglomeratie pe sosele cât cuprinde, nervi întinsi la maxim, vorbe dulci din partea conducatorilor auto care, în bulibaseala creata, nu mai stiau pe unde sa-si îndrepte masinile. Nu mai punem la socoteala, ca în loc de aer curat bistritenii au avut parte de poluare în toata regula.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.