O victorie sau doar o iluzie? După protestele tărpienilor, CJ BN renunţă la groapa de deşeuri din pădure şi merge pe proiectul iniţial cu costuri foarte mari!

188

Problemele legate de depozitul ecologic de la Tărpiu au revenit pe tapet, după ce localnicii s-au revoltat împotriva intenţiei administraţiei judeţene de a defrişa câteva hectare de pădure de pe un teren aflat pe dealul de deasupra actualei gropi de gunoi. Concret, administraţia judeţeană vizează vreo 10 hectare de pădure, din care vrea să radă vreo patru, deocmadată, pentru construirea celei de-a doua celule pentru depozitarea deşeurilor. După ce tărpienii au protestat în faţa Primăriei Dumitra şi a primarului Gheorghe Bălăjan, în sprijinul căruia a venit şi vicepreşedintele CJ BN Ioan Ţintean, autorităţile judeţene susţin că au renunţat la ideea de a defrişa pădurea şi că cea de a doua celulă se va efectua pe vechiul amplasament prevăzut în proiect. Adică pe un teren în pantă. Localnicii din Tărpiu susţin că este doar o momeală şi nu că au renunţat la demersuri.

 

„Depozit ecologic? O minciună! „Vrem o agricultură curată” „Cine-i responsabil pentru poluare?”„Bani europeni risipiţi”, „Tărpiu, casa noastră!”, „Ne-aţi minţit! Plecaţi”, “Vrem ape fără levigat”, au fost mesajele scrise de oameni pe pancartele cu care au venit să protesteze în faţa Primăriei Dumitra.


Afla mai multe detalii cumparand editia tiparita a Gazetei de Bistrita de la orice punct de difuzare a presei.

2 COMENTARII

  1. No vedeti ? Daca se lasau gunaoiele fiecare la locul lor de producere, astfel incat fiecare primarie sa le duca in cate o „viroaga proprie ” in plan local… nu se intampla asta. Este foarte ok… pentru cine nu are „groapa de gunoi ” si nu-i pute nimic sub nas, dar fereasca sfantu, sa ai nenorocul sa se hotarasca aceste ” celule ” … sub nasul din localitatea ta ! Se aude domnule Tzinteanu ? Nu Dvs ati initiat aceasta narozie cu groapoa asta centralizata de gunoi, dar contribuiti in mod sistematic la ” imbunatatirea ” ei .

  2. NO vedeti; cine a proiectat celula in panta merita sa acopere gunoiul singur ? Cand politicul isi baga nasul in astfel de constructii si afaceri pana si GUNOIUL ajunge pana-n grinda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here