Malalai Maiwand, jurnalistă de televiziune, și șoferul ei au fost împușcați mortal în provincia Nangarhar din estul Afganistanului, în timp ce mergeau spre muncă, a anunţat astăzi un purtător de cuvânt al guvernatorului din Nangarhar.

Atacul nu a fost deocamdată revendicat. În provincia afgană sunt activi atât talibanii cât şi militanţii Statului Islamic.

Jurnalista era prezentatoare de ştiri la postul privat de radio şi televiziune Enikass de circa patru ani, a declarat pentru dpa directorul postului, Zalmai Latifi, potrivit Agerpres.

Acesta a atribuit atacul „duşmanilor ţării”, menţionând că, de-a lungul timpului, împotriva acestui post au fost adresate ameninţări cu moartea.

În 2017, mai multe persoane, printre care și un şofer al postului de televiziune, au fost ucise într-o explozie în apropiere de sediul acestuia.

În 2018, directorul canalului a fost răpit de necunoscuţi înarmaţi, dar a fost eliberat mai târziu.

Conform organizaţiei Reporteri fără frontiere, Afganistanul este una dintre cele mai periculoase ţări pentru ziarişti.

În 2019, cel puţin 10 jurnalişti şi membri de personal din media au fost ucişi pe teritoriul acestei ţări. Anul precedent a fost însă şi mai sângeros, cu 20 de reporteri şi lucrători din media ucişi în diferite atacuri violente.

Luna trecută, doi proeminenţi jurnalişti afgani şi-au pierdut viaţa în atentate cu bombă separate, în provincia sudică Helmand şi în capitala Kabul.

Citește și Carierea jurnalistei care a activat într-una dintre cele mai periculoase țări din lume

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here