O firmă în top 3 la nivel mondial va realiza un centru de instruire la Bistrița

269

Începând cu anul universitar următor, absolvenții secției de inginerie medicală a Extensiei Bistrița a Universității Tehnice din Cluj-Napoca se vor putea specializa în radioterapie. 

 

Senatul UTCN a aprobat acest curs postuniversitar despre care a spus că este cerut de mediul economic.

”Am dezvoltat masterele care se potrivesc domeniilor de la nivel de licență la cererea mediului economic: masterul de sudură, de managementul și ingineria calității care se ține cu toate locurile ocupate de câțiva ani, inclusiv anul acesta, și care dă diplome de inginer de calitate și auditor calitate, și masteratul de robotică. Veste bună este că, ședința de Senat de joia trecută, a fost aprobată și dezvoltarea unor cursuri postuniversitare în domeniul radiologiei medicale”, a precizat prof. ing. Daniela Popescu, prorectorul UTCN, la deschiderea noului an universitar la Extensia Bistrița.

Totodată, o firmă în top 3 la nivel mondial și-a exprimat interesul și dorința de a realiza un centru de instruire la Bistrița, a subliniat conf. dr. ing. Mihai Munteanu, director adjunct al Extensiei Universitare Bistrița.

”De la anul, din toamnă, o să intre și un curs postuniversitar de radioterapie care a fost propus și a trecut prin Senatul UTCN ca urmare a interesului arătat de firmele producătoare de aparatură de radioterapie. Este o firmă în top 3 la nivel mondial care și-a exprimat interesul și dorința să-și facă un centru de instruire la Bistrița și atunci sigur că, mergând îngemănat efortul lor cu al universității, pe lângă acest centru de instruire  al unei firme de prestigiu, o să apară și cursul nostru postuniversitar de radioterapie”, a spus conf. dr. ing. Mihai Munteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here