O firmă din Ilfov, distribuitoarea cornurilor pentru elevii bistriţeni! În urmă cu 3 ani a fost implicată într-un scandal legat de calitatea produselor distribuite în judeţul Sibiu

182

Contractul pentru distribuţia produselor de panificaţie în şcoli – cornuri, sau batoane derivate, ori biscuiţi uscaţi, a fost atribuit la finele lunii trecute, când deja au trecut câteva luni bune din anul şcolar 2017-2018. Teoretic, avantajul este faptul că acest contract este valabil şi pentru următorii trei ani şcolari. Firma câştigătoare este din celălalt capăt al ţării, mai precis din Voluntari, judeţul Ilfov, iar în urmă cu circa doi ani a fost implicată într-n scandal de proporţii, care a vizat, culmea, tot furnizarea de produse de panificaţie elevilor, dar în judeţul Sibiu. La acea vreme firma îşi avea sediul în judeţul Gorj, la Târgu Jiu.

 

Pentru furnizarea şi distribuirea produselor de panificaţie, Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a fost dispus să cheltuiască între 3.494.785,62 lei fără TVA şi 3.630.810,21 lei fără TVA. Firma care urma să fie declarată câştigătoare a contractului/contractelor trebuie să furnizeze, conform caietului de sarcini, produse de panificaţie – cornuri sau batoane derivate: covrigi simpli sau biscuiţi uscaţi, în ambalaje de 80 gr/unitate.

Licitaţia a fost împărţită în cinci loturi. Astfel, pentru lotul 1 Bistriţa suma maximă estimată a fost în valoare de 1.508.023,83 lei, lotul 2 Sîngeorz Băi – circa 617.000 lei, lotul 3 Beclean – circa 353.000 lei, lotul 4 Năsăud – circa 61.000 lei şi lotul 5 Teaca-Lechinţa – peste 360.100 lei.

În cursa pentru obţinerea contractelor s-au înscris nu mai puţin de cinci firme, majoritatea participând şi în anii trecuţi la licitaţiile similare organizate de administraţia judeţeană. Este vorba despre SC Auto Valmar SRL, firmă a câştigat de-a lungul anilor multe astfel de contracte de la CJ BN, şi care a depus oferte pentru loturile 1,2 şi 4.

Alţi trei ofertanţi au intrat în cursă pentru toate cele cinci loturi. Este vorba despre SC Granpan Dor SRL din Reghin, SC Achiziţie şi Dezvoltare SRL Voluntari şi SC Logistic Media Pop Art SRL Ocna Mureş. Cel de-al cincilea ofertant, SC Vel Pitar, un alt nume binecunoscut în CJ BN, a aplicat doar pentru lotul 3.

Câștigătoare a contractului sau mai bine spus a contractelor pentru cele cinci loturi, a fost desemnată SC Achiziţie şi Dezvoltare SRL din Voluntari, județul Ilfov, care va câștiga la final aproximativ 3,6 milioane lei, fără TVA.

Astfel, loturile 1,2, 4 și 5 au fost câștigate cu exact sumele pe care le-a estimat și…


Află mai multe cumpărând ediția tipărită a Gazetei de Bistrița de la orice punt de difuzare a presei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here