O firmă clujeană pune mâna pe zeci de mii de euro să deseneze benzile de circulaţie şi să taie din Bulevardul Decebal şi Andrei Mureşanu şi strada Năsăudului. Reconfigurarea traseului include benzi speciale pentru autobuze şi trasee pentru biciclete.

 

Luna aceasta, o firmă clujeană a pus mâna pe un contract în valoare de mai bine de 300.000 de lei (circa 66.000 euro) să deseneze benzile de circulaţie şi să reconfigureze traficul pe Bulevardul Decebal şi Andrei Mureşanu şi străzile Năsăudului şi Gării.

Este vorba despre Starcom Exim SRL, care a reuşit să scadă preţul licitaţiei cu peste 53.000 de lei, adică cu 13.000 de euro. Prin această reconfigurare a axei de transport public, Primăria Bistriţa speră să reducă emisiile de CO2.

Contractul prevede doar partea de proiectare, pentru execuţie Primăria Bistriţa intenţionând să acceseze fonduri europene. Firma câştigătoare trebuie să actualizeze studiul topografic, cel de trafic, expertiza tehnică, DALI, analiza cost beneficiu şi  să realizeze documentaţia pentru obţinere avizelor şi acordurilor.

„Conform documentelor programatice de la nivel european, dezvoltarea mobilităţii urbane trebuie să devină mult mai puţin dependentă de utilizarea autoturismelor personale, prin schimbarea accentului de la o mobilitate bazată în principal pe utilizarea acestora, la o mobilitate bazată pe mersul pe jos, utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare, utilizarea transportului public de înaltă calitate şi eficienţă, reducerea utilizării autoturismelor personale, concomitent cu utilizarea unor categorii de autoturisme nepoluante”, se arată în caietul de sarcini a licitaţiei.


Citeşte mai multe detalii despre acest subiect în ediţia tipărită a Gazetei de Bistrita

Andreea Moldovan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here