Justitia din India a fost sesizata pentru a permite unei fetite de 10 ani care a fost violata in repetate randuri de tatal sau vitreg sa faca avort, a anuntat marti politia, citata de AFP.

Copilul, pe care mama sa il lasa frecvent acasa in timp ce mergea sa lucreze la un santier de constructii, a povestit ca a fost violata in mod repetat. Tatal vitreg a fost arestat.

Cand copilul a semnalat violurile, intervalul de 20 de saptamani in care intreruperile voluntare de sarcina nu sunt autorizate decat daca viata mamei sau a copilul este in pericol, fusese depasit.

„Am sesizat tribunalul competent pentru a cere ordonarea unui avort”, a explicat Pankaj Nain, seful politiei din districtul Rohtak, in statul Haryana.

In ultimele luni, cea mai inalta instanta indiana a fost sesizata de mai multe femei, inclusiv victime ale violurilor sau ale traficului de fiinte umane, sa autorizeze avortul dupa depasirea intervalului legal de 20 de saptamani.

Aparatorii drepturilor femeilor pledeaza pentru prelungirea acestui interval la 24 de saptamani.

In 2015, Curtea suprema a permis unei adolescente de 14 ani, care fusese violata, sa avorteze.

India are un trist bilant in materie de violuri. In 2012, o femeie a fost violata in grup in New Delhi, aruncand o lumina cruda asupra violentelor suferite de femei in aceasta tara cu 1,25 miliarde de locuitori.

Doar in capitala, 2.199 de violuri au fost semnalate in 2015, respectiv o medie de sase pe zi.

Aproape 40.000 de violuri sunt reclamate in fiecare an in India, dar numarul lor este in realitate mult mai mare, victimele preferand sa pastreze tacerea de teama de a fi stigmatizate relatează Hotnews.

2 COMENTARII

  1. Ma… asti-s betegi la scafarlie… ! Nu-s sanatosi si nici „ipeni „… !
    De ce nu se scoala Stefan cel Mare… sa-i taie „scarbavnicul”… (ca si ala a reg.ulat cred ca toata Moldova si Ardealul pana le cetatea Ciceului… dar nu copiii minori … ) si pedeapsa lui era una pe masura pentru cei care o faceau ?! Va garantez eu ca atunci s-ar termina cu acesti tampiti … !

  2. Pentru astia betegi la scafarlie, precum si pentru puscariasi , ar trebui sa le faca statul ( prin intermediul unui particular ) o „gonflabila publica „… unde sa se duca si sa se „goleasca „daca-i „umfla hormonii „… ( ceva asemanator cu iapa sau vaca mecanica in centrele de sperma ptr animale ) . Astfel, se poate face si o „banca de sperma ” cu aceasta „ocazie ” . Cred ca ar fi foarte profitabil… ptr „investitor ” … !
    N-ar mai fi atatea violuri …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here