O femeie din Viișoara a reușit să se „îmbogățească” cu 14.000 de lei, după ce a sustras respectiva suma de pe două carduri bancare. Mai mult, ea a convins un bărbat trecut de 70 de ani să-i încredințeze cardul bancar pentru a scoate de pe el 250 lei. Doar că femeia a sustras 1.500 de lei și nici nu i-a adus bărbatului produsele promise.

Bistrițeanca va ajunge în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

”O femeie de 30 de ani, din Viișoara, este cercetată pentru comiterea mai multor fapte de:

furt
furt calificat
acces ilegal la un sistem informatic
efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos
și înșelăciune, iar prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor a fost estimat la aproximativ 13.800 de lei.
Din investigațiile efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, în perioada 2018-2021, aceasta ar fi sustras, de la două persoane, cardurile bancare și, cunoscându-le PIN-urile, ar fi efectuat mai multe operațiuni de retragere, de la diverse bancomate. Prejudiciul astfel cauzat este de 12.000 de lei.

Totodată, în luna martie 2022, în urma unei înțelegeri verbale, aceasta i-ar fi promis unui bărbat, de 71 de ani, din Bistrița că îi va achiziționa 10 litri de țuică. Aceasta, contra sumei de 250 lei. Bărbatul i-ar fi înmânat un card și PIN-ul acestuia. Femeia ar fi retras suma de 1500 de lei, fără a-i mai duce țuica promisă.

Femeia se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, urmând a fi prezentată procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale pentru documentarea întregii activități infracționale și tragerea la răspundere penală a persoanei vinovate” se arată în comunicatul IPJ BN, potrivit Bistriteanul.ro.

Citește și: Polițiștii bistrițeni au reținut un bărbat pentru contrabandă de țigări și alcool

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.