Adolescenta din Indonezia a fost condamnată la închisoare pentru că a făcut un avort după ce rămăsese însărcinată cu fratele ei care o violase în repetate rânduri. 

Fata în vârstă de 15 ani a primit o pedeapsă de şase luni de închisoare pentru că a avortat. Tribunalul din Muara Bulian, Insula Sumatra, a luat această decizie deși știa că tânăra fusese violată de fratele ei.

„Fata fusese inculpată conform legii de protecţie a copiilor, pentru că a avortat”, a declarat un purtător de cuvânt al tribunalului, potrivit CNN.

Agresorul, în vârstă de 17 ani, și-a violat sora de opt ori, iar în momentul avortului fata era însărcinată în șase lui. El a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru agresiune sexuală asupra unei minore.

Adevărul despre relația incestuoasă a ieșit la lumină după ce fătul avortat a fost descoperit, în luna iunie, pe o plantație de palmieri din provincia Jambi.

Atunci, ambii tineri au fost arestați. Motivul pentru care tânăra va sta în închisoare deși a fost violată, este că avortul este interzis prin lege în Indonezia.

Totuși, în ajutorul fetei a sărit o organizație juridică independentă care urmărește să protejeze drepturile cetățenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here