Sursa foto: Business Magazin

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost notificat despre folosirea numelui instituției într-un scam propagat prin email, relatează Mediafax.

„Această tentativă de fraudă se bazează pe credulitatea utilizatorului și pe panicarea sa în a oferi detalii compromițătoare sau date sensibile pe adrese de mail ce pretind a fi din partea Poliției Române. În realitate, adresa nu aparține Poliției, fiind una de gmail, nu politiaromana.ro”, arată specialiștii de la DNSC.

Aceștia le recomandă utilizatorilor să fie vigilenți cu privire la primirea unor astfel de mesaje nesolicitate, să nu dea crezare scenariului propus de atacatori, și, în cazul în care acestea includ link-uri sau atașamente, să evite accesarea lor și să trimită în zona de Spam astfel de adrese de mail.

DNSC mai recomandă verificarea sursei reale a mesajului, înainte de a efectua o acțiune ce se poate dovedi a fi malițioasă, pentru datele sau pentru dispozitivele utilizatorilor.

„Dacă ați căzut în capcană și ați răspuns cu detalii sensibile, ori date cu caracter personal, date de autentificare și mai ales detalii financiare ale conturilor sau cardurilor dvs, contactați imediat banca pentru a bloca acel card și eventuale tranzacții ilicite din cont, Poliția pentru a deschide o investigație și DNSC pentru a informa mai departe și alți utilizatori despre tipul acesta de atac”, mai arată DNSC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.