Saptamâna trecuta, am fost cautat insistent de un distins domn, profesor universitar si veche cunostinta de-a mea. Am banuit de la început motivul, nedeclarat telefonic, pentru care eram „accesat”. Distinsul domn este ruda prin alianta cu cel mai corupt politist din România, si ma refer aici la viitorul fost comisar sef, Toma Vasile Rus. Finul intelectual cu care m-am si întâlnit, ruda lui Tomita, mi-a cerut sa nu mai scriu despre nevasta lui Toma Rus, Zoia, cea prin care infractorul Toma Rus îsi conduce afacerile de la vedere, respectiv farmacia din Piata Mihai Viteazu si farmacia construita în marketul pe care Toma Rus l-a construit în satul sau natal Panticeu pe numele fratelui sau. Distinsul intelectual, al carui nume nu-l voi divulga pentru ca nu ar fi etic, mi–a si declarat ca nu-l intereseaza soarta lui Toma Rus, ci doar a sotiei acestuia care îi este ruda de sânge. I-am spus si lui si declar acum si în clar: nu am nimic cu Zoia. Trebuie sa fie greu sa împarti patul conjugal cu un individ al carui loc este în Mafie si nu în politie. Si ale carui aventuri cu diverse matracuci si zdrente din Cluj sunt binecunoscute. Dar nu pot uita ca Zoia a fost angajata în Politie de Ioan Otel, ca si Toma si fratii sai pentru ca, din aceasta pozitie, Tomita s-o bage la facultate la „Sorbonica”, cum este poreclita Universitatea Oradea, cunoscuta pentru faptul ca îti poti cumpara examenele cu bani. Dar repet, nu am nimic cu Zoia. Abatuta destul de D-zeu ca este casatorita cu gunoiul de Toma Rus. Ce m-a frapat pe mine este gestul distinsului domn. Cum si-a permis el sa ma caute pe mine, sa-i puna pile nevestei lui Toma Rus, când eu am facut puscarie degeaba, cum a aratat deja instanta, din cauza mafiotului Toma Rus? Tin minte si acum cum a inculpat-o pe nevasta mea doctor în medicina si cadru didactic la UMF Cluj, care n-are nici în clin, nici în mâneca cu presa. Ca sa faca presiuni asupra mea….Sa-mi frânga coloana amenintându-ma ca-mi lasa cei doi copii orfani acasa.

Nu v-ajute D-zeu de napârci ce sunteti.

Tin minte cum au amenintat-o pe nevasta-mea, iar curajosul Hrudei zornaia catusele, întrebându-i pe cei de la BCCO daca mai sunt locuri în închisoarea pentru femei. Tin minte cum au amenintat-o pe nevasta-mea ca o audiaza pe Iulia, fata mea de 13 ani.

Nu v-ar muri multi înainte!

Iar acuma, rudele lui Toma Rus îmi cer clementa sa nu mai scriu, sa nu mai fac… Nu mi-ati închis gura când eram închis. Credeti ca puteti acum? Si acum îl întreb direct pe distinsul domn.

Nu vi-i rusine?

Liviu Man

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here