Trei proprietari de terase din Bistrița au primit avertismente din partea jandarmilor, din cauză că nu au respectat măsurile impuse de autorități în contextul scenariului roșu aplicat la nivelul municipiului după ce incidența infectărilor cu SARS CoV-2 a depășit valoarea de 3/1000 de locuitori. Totodată, oamenii legii au aplicat amenzi de aproape 7.000 lei și câteva zeci de avertismente.

Jandarmii execută în această perioadă verificări privind respectarea măsurilor stabilite pe raza municipiului odată cu intrarea în scenariul roșu. Având în vedere faptul că incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 3/1000 de locuitori în Bistrița, proprietarii localurilor și teraselor de pe raza municipiului trebuie să cunoască faptul că pe timpul scenariului roșu se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. De asemenea, aceste măsuri se aplică și teraselor parțial acoperite adică operatorilor economici care desfășoară activități în spații publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

Totodată, este interzisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Aceste restricţii se vor ridica prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în funcție de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, numai în ultimele 24 de ore, jandarmii au verificat 54 de societăți comerciale și 137 de locații, fiind legitimate 368 de persoane.

„Trei operatori economici, proprietari de terase au fost avertizați cu privire la măsurile care trebuie respectate în această perioadă.

Au fost aplicate în total 38 de sancțiuni, astfel: în context Covid – 30 de sancțiuni (8 amenzi în valoare de 4.000 de lei și 22 de avertismente scrise), respectiv alte 8 sancțiuni: 5 amenzi în valoare de 2.700 lei și 3 avertismente scrise pentru nerespectarea liniștii și ordinii publice”, a precizat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al IJJ Bistrița-Năsăud.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Pentru a evita îmbolnăvirile jandarmii recomandă tuturor cetățenilor ca în continuare să respectați măsurile de igienă individuală și colectivă, cele de protecție individuală și să  evite aglomerațiile, pentru a reveni cât mai repede la normalitate.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here