Încă de anul trecut se lucrează la amenajarea unui nou cimitir pe strada Tărpiului, pe un teren de 17,139 mp, situat în partea de nord-est a cimitirului actual, la o distanţă de aproximativ 100 m.
Noul cimitir va avea 1.504 locuri de veci şi 150 de compartimente pentru urne funerare. Costurile de amenajare se ridică la 284.000 de euro, iar 827.000 de lei vor fi alocaţi în acest an pentru finalizarea lucrărilor de amenajare a cimitirului nou.

Se vor asigura locuri de veci în sistem clasic (suprastructură beton) între care vor exista alei de circulaţie amenajate şi o zonă în care vor fi locuri de veci la suprafaţa terenului (fără suprastructură, numai cu plăci de identificare marcate la suprafaţa înierbată a terenului şi fără spatii de circulaţie între locurile de veci). Suprafaţa noului cimitir va fi despărţită cu o alee carosabilă pe o direcţie diagonală definită de colţurile de sud şi de nord ale terenului.

Prin studiul de fezabilitate s-a luat în considerare soluţia realizării aleii carosabile cu îmbracaminte din beton asfaltic, a aleilor secundare cu îmbracăminte din macadam şi a imobilului administrativ în soluţie structurală clasică, pereti portanţi din zidărie. Iluminatul aleilor carosabile se va face cu corpuri de iluminat stradale. Spaţiul administrativ va avea birou, hol, vestiar cu duşuri, depozit, grupuri sanitare separate pentru bărbaţi şi femei. În apropierea sediului administrativ se va amplasa şi un depozit de urne funerare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.