Președintele PNL, Nicolae Ciucă, susține că noul impact bugetar calculat pentru noua Lege a pensiilor face ca acest proiect să fie nesustenabil. Ciucă a explicat că la un impact bugetar de 55,6 miliarde de lei, deficitul bugetar al României va crește cu 3%, ceea ce este de neacceptat.

„La cifrele anunțate aseară, impactul este de aproximativ 3% din PIB, este enorm, trebuie să identificăm sursele de finanțare, nu putem să promitem oamenilor (…) Să nu venim cu promisiuni nesusținute financiar”, a declarat Nicolae Ciucă.

”Pe suma de 55,6 miliarde este imposibil!”, a mai spus Ciucă.

Președintele PNL a mai spus că liberalii vor aviza legea după ce vor fi stabilite sursele de finanțare pentru majorarea pensiilor.

„Categoric vom da un aviz, cu toții ne dorim să eliminăm inechitățile și să echilibrăm sistemul de pensii. Ca atare, vom clarifica”, a spus fostul premier, scrie stiripesurse.ro.

Problema va fi discutată în cadrul ședinței de Guvern. Anterior, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că de la 1 ianuarie 2024 toate pensiile din România vor fi majorate cu 13,8%. O altă majorare ar trebui să aibă loc pe 1 septembrie 2024.

Reacția lui Nicolae Ciucă vine în contextul în care ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a refuzat să semneze avizele pentru noua Lege a pensiilor.

Conform surselor guvernamentale, Boloș refuză să semneze Legea Pensiilor pe motiv că nu există sursa de finanțare pentru a crește pensiile, de la 1 ianuarie 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.